opinii

Se va retrage Piedone in favoarea lui Firea? Erorile Coalitiei l-au readus pe Dan Voiculescu ca jucator de forta in politica la nivel inalt

Gabriela Firea a revenit drept candidat al PSD la Primaria Capitalei in urma deciziei liderilor Coalitiei, de luni noapte, de a-si retrage sustinerea pentru Catalin Cirstoiu. In acest moment toti ochii sunt pe Piedone, se va retrage in favoarea lui Firea sau va merge mai departe, impartind electoratul pesedist in doua? 

In primul rand trebuie mentionat ca decizia PSD de a scapa de Catalin Cirstoiu a fost luata inca de acum cinci zile, asa cum aktual24.ro a anuntat in premiera (aici), citand surse politice de la nivel inalt. Cinismul cu care actioneaza PSD s-a vazut inca o data. Desi inca de acum cinci zile s-a decis ca Gabriela Firea sa fie bagata inapoi in cursa pentru Primaria Capitalei, liderii PSD au pretins in toate aceste zile ca il sustin in continuare pe Catalin Cirstoiu, insa incercand pe diferite canale, inclusiv presiuni prin presa pe care o controleaza, sa il faca sa se retraga singur. Dupa cum deja se stie, Cirstoiu s-a tinut tare si a refuzat.

Gabriela Firea este acum inapoi in jocurile pentru Capitala. In acest moment, cu Piedone printre contracandidatii sai, sansele ei sunt zero in timp ce Nicusor Dan are prima sansa, avand in vedere ca Firea si Piedone isi impart acelasi electorat.

Piedone a anuntat, marti dimineata, ca intentioneaza sa mearga mai deoarte, ba mai mult a lansat si un atac violent la adresa PSD si PNL: „Mazilirea doctorului Cirstoiu este blat politic prin care PSD si PNL il sustin pe Nicusor Dan”. Insa nimic din ce spune Piedone nu trebuie crezut, mai ales ca a anuntat acum cateva luni, batand si cateva cruci mari in fata nasului Catalin Maruta, ca nu intentioneaza sa candideze la Primaria Capitalei. Acum niste ani anuntase si ca este nascut in judetul Neamt, „moldovean de-al vostru”, pentru a obtine voturi in favoarea lui Victor Ponta, aflat in vizita electorala prin zona.

Mai mult decat atat, dincolo de aceste escrocherii ieftine pentru a-si potenta beneficiile, Piedone nu este de capul lui. Piedone face parte dintr-un sistem, organizatie, cu radacini in fostele structuri ale Securitatii si cu increngaturi in special in zona PSD si a satelitilor PSD. Acest sistem l-a dus si transformat pe Piedone dintr-un repetent semianalfabet in sef de institutii ale statului si apoi in primar avand la indemana bugete de sute de milioane de dolari. Piedone datoreaza totul acestui sistem, tot ce este si ce are. Unul dintre capo ai acestei organizatii este Dan Voiculescu, supranumit Varanul, actualul sef al partidului din care face parte Piedone.

Este foarte putin probabil, spre imposibil de crezut, ca Piedone s-ar putea opune Varanului. Cu Gabriela Firea revenita in cursa, Varanul are acum doi oameni care sa-i aranjeze jocurile pentru Bucuresti. Dar miza este mult mai mare.

Ce va face Varanul, prin urmare? Daca il va mentine si pe Piedone in cursa, voturile pentru acesta si pentru Firea se vor canibaliza, iar victoria lui Nicusor Dan devine certa. Varanul se va alege cu praful de pe toba. Prin urmare, este de asteptat ca Piedone sa se retraga si sa anunte ca o sustine pe Gabriela Firea. In acest scenariu, Gabriela Firea ajunge in pole position si are prima sansa de a obtine primaria capitalei Romaniei. Asta ar fi miscarea castigatoare pentru Dan Voiculescu.

Ce beneficii ar avea Varanul daca protejata/marioneta devine primar general? Sunt mult mai mari decat accesul la miliardele din bugetul Capitalei, din care s-au infruptat deja o multime de entitati/firme/asociatii/televiziuni legate de Varan in mandatul precedent al Gabrielei Firea. Firea ar obtine o putere si o influenta uriasa in PSD, incarcata fiind cu aceasta victorie neasteptata, ar deveni eroina salvatoare a partidului, in chiar capitala tarii, in ochii activului PSD. Nimeni nu ar mai indrazni sa sufle in fata ei in PSD, niciun Ciolacu, niciun Tudose, niciun Grindeanu, ea va stabili principalele directii de actiune ale partidului si va putea emite pretentii justificate la sefia partidului. Firea ar urma sa gestioneze o putere uriasa, insa atent ghidata de mentorul si adevaratul ei stapan, Dan Voiculescu.

Ar insemna ca partidul cel mai important din Romania sa fie la cheremul unui individ total lipsit de scrupule precum Dan Voiculescu intr-un context geopolitic extrem de periculos. Alegerile pentru Bucuresti au o miza mult mai mare decat Primaria Bucurestiului.

Urmareste-ne si pe:
Ovidiu Albu

Share
Published by
Ovidiu Albu

Recent Posts

Cum va fi vremea de Paste? Vreme calda, dar cer inorat si ploi izolate

In zilele care vor urma, in anumite regiuni ale tarii, mai ales in prima zi…

3 minute ago

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

10 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

12 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

12 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

12 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

13 ore ago