Categories: news

Secretar de stat PSD, interventie in favoarea lui Sosoaca pentru a face scandal intr-un liceu din Capitala: „Am luat legatura cu conducerea scolii”. Campanie AUR in fata elevilor liceului „Mircea Vulcanescu” – Video

Cel putin trei parlamentari AUR plus senatoarea Diana Sosoaca au protestat joi, in fata liceului Mircea Vulcanescu din Capitala. Un secretar de stat PSD de la Minisetrul Educatiei, Florian Lixandru, a intervenit si a sunat-o pe directoarea liceului pentru a-i da voie lui Sosoaca sa intre, sustinand ca aceasta este „demnitar al statului roman”.

“Eu am fost sunat de catre dna senator [Diana Sosoaca – N.Red.] ca nu i se permite accesul in scoala si atunci am luat legatura cu conducerea scolii si am spus ca, fiind demnitar al statului roman, are dreptul sa intre intr-o scoala. Nu stiu care este punctul dumneaei de vedere, vrea sa poarte o discutie cu doamna directoare, credea ca este sedinta Consiliului de Administratie, dar este Consiliu Profesoral; oricum, sedintele acestea nu sunt publice, dar i-am spus ca ‘dna director va poate primi si discuta cu dvs’“, a declarat Lixandru pentru edupedu.ro.

Parlamentarii prezenti au impartit elevilor pliante despre Mircea Vulcanescu, membru in Guvernul maresalului Ion Antonescu. Eu au adus aproximativ 100 de persoane la protest. Printre ei s-au aflat senatorul AUR Claudiu Tarziu si deputatii AUR, Antonio Andrusceac si Sorin Lavric.

Consiliul profesoral al liceului Mircea Vulcanescu are programata in cursul zile de joi sedinta in care se va discuta despre schimbarea numelui liceului in vederea aplicarii ordonantei 31/2002 prin care se interzice promovarea publica a memoriei persoanelor condamnate pentru crime de razboi. Ordonanta interzice in mod explicit acordarea de nume pentru strazi, institutii sau expunerea de busturi, cu exceptia muzeelor, reprezentand persoane condamnate pentru crime de razboi.

Sosoaca s-a pozat recent alaturi de ambasadorul Rusiei, ea fiind o prezenta constanta la receptiile oferite de Ambasada Rusiei.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

9 ore ago

Europa, lovita de inundatii majore. Se anunta pagube considerabile

Regiuni din Germania, Belgia, Franta si Olanda au fost afectate sambata de inundatii in urma…

9 ore ago

BBC: Trecerea la masinile electrice ramane fara… curent?

O analiza a BBC constata ca vanzarile de masini electric ear trebui sa creasca, aceasta…

9 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

9 ore ago

Gantz, ultimatum pentru Netanyahu: Un plan post-razboi pana pe 8 iunie sau se va retrage din coalitie

Ministrul israelian fara portofoliu Benny Gantz i-a dat prim-ministrului Benjamin Netanyahu termen pana la 8…

9 ore ago