SECRETUL iubirii dintre Ponta si Erdogan. Diploma de absolvent a liderului turc este FALSA

politica

Apropierea dintre Victor Ponta si Recep Erdogan ar putea avea o noua explicatie. Amandoi au mari probleme cu educatia: unul si-a plagiat teza de doctorat, celalalt si-a falsificat diploma de absolvent universitar. Iata un caz de „solidaritate” la nivel international intre doi trisori.

Conform biografiei oficiale, presedintele Erdogan a absolvit Facultatea Economica si de Stiinte Administrative a Universitatii Marmara in 1981. Insa aceasta facultate nu exista in acel an, fiind infiintata abia in 1982, scrie BBC intr-un material intitulat „Curiosul caz al diplomei presedintelui Turciei”.

Zeci de mii de turci au cerut insistent pe retelele sociale, sub hashtagul #YaDiplomaYaIstifa (Diploma sau demisia), ca Erdogan sa prezinte dovezi ca intr-adevar a absolvit aceasta facultate. Cazul este foarte important pentru ca, in conformitate cu Constitutia Turciei, persoana care ocupa functia de presedinte al tarii trebuie sa fie absolventa a unei institutii de invatamant superior.

diploma

Primele acuzatii legate de autenticitatea diplomei lui Erdogan au fost lansate de parlamentari de opozitie inainte de alegerile prezidentiale din 2014. Atunci arhiva Universitatii Marmara a fost inchisa, fiind inaccesibila publicului. Ulterior a fost redeschisa, insa nu s-a gasit nicio dovada ca Erdogan a absolvit vreo facultate din cadrul acestei institutii. In plus, potrivit site-ului universitatii, facultatea pe care Erdogan sustine ca a frecventat-o a fost infiintata un an mai tarziu dupa ce el a absolvit.

Victor Ponta a dezvoltat o relatie speciala cu Erdogan in vremea in care era premier. El a fost prezent deseori la Istanbul la evenimente oficiale, gasindu-si apoi acolo refugiu cand procurorii DNA au inceput sa il convoace pentru explicatii. Chiar si dupa ce a parasit guvernul, Victor Ponta a intreprins numeroase calatorii la Istanbul. Dupa esuarea loviturii de stat din Turcia, Ponta si-a manifestat exagerat satisfactia, sustinand ca acolo sunt „cetateni adevarati”, iar in Romania functioneaza „propaganda fascista”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: