„Secta lui Trump” din Partidul Republican ameninta sa-l demita pe liderul republican al Camerei Reprezentantilor, Mike Johnson, ca sa amane iar sprijinul militar pentru Ucraina

externe

ajutor, Ucraina, Israel, Camera Reprezentantilor, vot

Luptele interne dintre republicanii care controleaza Camera Reprezentantilor din SUA si amenintarea de a-l inlatura pe presedintele Mike Johnson din functia de lider l-au pus pe acesta sub presiune pentru a amana si mai mult luarea de masuri in privinta unei legi de ajutor pentru Ucraina, Israel si alti aliati cheie, care a fost mult timp cautata.

In conditiile in care Kievul duce lipsa de munitii in timp ce lupta impotriva invaziei rusesti, aliatii sai republicani de la Washington spera sa il vada pe Johnson dezvaluind un pachet de ajutor care sa treaca rapid prin Camera Reprezentantilor si prin Senatul condus de democrati si sa ajunga pe biroul presedintelui democrat Joe Biden imediat dupa ce legislatorii se vor reuni din nou marti, dupa o pauza de doua saptamani.

Insa republicanii de linie dura din asa-numita „secta a lui Trump” cer prevederi privind securitatea frontierelor si reduceri de cheltuieli pentru a compensa ajutorul acordat aliatilor SUA. Si vor ca Johnson sa se abtina pana cand nu va avea o legislatie care sa poata obtine sprijinul majoritatii din mica sa majoritate de 218-213.

Marjorie Taylor Greene, o aliata ferma a candidatului republican la presedintie Donald Trump, care se opune fervent ajutorului pentru Ucraina – a reluat amenintarea de a forta un vot pentru demiterea lui Johnson, intr-o serie de interviuri media si postari pe retelele de socializare in aceasta saptamana.

„Mike Johnson nu lucreaza pentru republicani, nu ii ajuta pe republicani, nici macar nu ii asculta pe republicani. Mike Johnson face munca murdara a statului parale”, a declarat Greene pe X. „Avem nevoie de un nou presedinte al Camerei!”

Ea a declarat pentru mai multe institutii media americane ca se asteapta sa vorbeasca cu Johnson in privat vineri.

Au trecut aproape doua luni de cand Senatul a aprobat un pachet de ajutor in valoare de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel si alti aliati, printr-un vot bipartizan de 70-29. Pana acum, Johnson a refuzat sa supuna la vot acel proiect de lege, despre care unii legislatori au spus ca ar putea obtine suficiente voturi pentru a trece in ciuda opozitiei unor republicani de linie dura, precum si a ingrijorarii tot mai mari a democratilor cu privire la acordarea de mai multi bani Israelului in razboiul sau impotriva Hamas din Gaza.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: