externe

Securistii lui Lukasenko nu au stiut sa foloseasca tunul cu apa. Jetul a tasnit in sus – Video

Politia din Belarus a anuntat ca a efectuat arestari si a folosit un tun cu apa, duminica, impotriva a zeci de mii de manifestanti care au protestat din nou la Minsk pentru a denunta realegerea frauduloasa a presedintelui Aleksandr Lukasenko, relateaza AFP.

Pe retelele de socializare au aparut numeroase ironii insa fata de modul in care a functionat tunul cu apa. Fortele de represiune nu au stiut sa foloseasca tunul, care a fost importat din Canada, astfel incat jetul de apa a fost improscat in sus.

La miscarea de protest fara precedent, declansata de suspiciuni de frauda masiva in alegerile prezidentiale din 9 august, participa zeci de mii de persoane in fiecare duminica, in pofida represiunii autoritatilor.

Duminica dupa-amiaza, peste 100.000 de persoane, potrivit agentiei de presa Interfax, au participat la Minsk la un mars dedicat de aceasta data ”detinutilor politici”.

Presa online belarusa independenta Tut.by a anuntat zeci de mii de persoane si a difuzat imagini cu coloane impresionante de protestatari care purtau pancarte cu culorile opozitiei alb-rosu-alb.

Ca in fiecare duminica, autoritatile belaruse au desfasurat in numar mare forte de interventie si vehicule blindate. De asemenea, autoritatile limiteaza accesul la internetul mobil si reduc functionarea transportului in comun pentru a impiedica mobilizarea manifestantilor.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

47 de minute ago

Surpriza pentru Netanyahu. Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale solicita mandat de arestare, pentru crime de razboi, pe numele premierului Israelului

Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale a anuntat ca solicita mandate de arestare pentru inalti oficiali…

3 ore ago

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

5 ore ago

Ciolacu a luat jumatate de guvern in Turcia. Cel mai probabil, vizita a fost aranjata de Ponta

Premierul Marcel Ciolacu a inceput marti o vizita oficiala in Turcia,  unde va aveasi  o…

4 ore ago