politica

Seful AEP, plagiat masiv in teza de doctorat. Acum nici nu mai stie cum se cheama lucrarea sa

Constantin-Florin Mituletu-Buica, presedintele Autoritatii Electorale Permanente (AEP), a plagiat mai bine de jumatate din teza de doctorat pe care a sustinut-o in 2016 la Universitatea Nationala de Aparare „Carol I” (UNAP), relateaza PressOne. ”Vorbim de o anumita perspectiva a plagiatului, nu din punct de vedere etic si stiintific”, a fost replica lui Buica, intrebat in legatura cu teza sa de doctorat, al carei titlu nu l-a putut spune, invocand oboseala.

Concluzia verificarilor facute de PressOne este ca cel putin 124 de pagini din cele 211 ale tezei pe baza careia Constantin-Florin Mituletu-Buica a devenit doctor in Informatii si Securitate Nationala – reprezentand 58,76% din lucrare – sunt plagiate, 41 dintre acestea, chiar din lucrari scrise de indrumatorul lui de doctorat, Constantin Iordache.

In timp ce urma studiile doctorale la UNAP, Mituletu-Buica l-a angajat in functia de consilier personal pe fiul indrumatorului lui, George-Razvan Iordache. Intrebat daca nu i se pare in neregula acest lucru, explicatia data PressOne a fost: ”Da, stiu, tot timpul sunt lucruri ciudate, dar nu as putea sa va spun ca a fost o situatie determinanta ca era si baiatul conducatorului meu de doctorat. Nu ar avea legatura”.

Teza de doctorat a presedintelui Autoritatii Electorale Permanente are titlul: „Cadrul juridic privind controlul autoritatilor cu responsabilitati in domeniul securitatii si apararii pentru respectarea drepturilor omului in situatia de conflict armat si operatii de mentinere a pacii”.

Solicitat de PressOne sa precizeze care este titlul lucrarii sale, Constantin Mituletu Buica nu l-a putut spune, limitandu-se la a afirma ca ”are legatura cu controlul civil democratic asupra fortelor armate”, scuzandu-se ca este ”prins cu niste treburi” si ca este ”foarte obosit”, din cauza alegerilor.

Intrebat in legatura cu faptul ca mai bine de jumatate din teza sa este plagiata, presedintele AEP a replicat: ”Da, vorbim de o anumita perspectiva a plagiatului, nu din punct de vedere etic si stiintific”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Covrigaria nu iubeste cofetaria: Marcel Ciolacu trimite inspectorii ANAF sa controleze prajiturile din cofetarii, pentru a vedea daca sunt taxate conform legii

Potrivit unor surse din ANAF, citate de Antena 3-CNN, inspectorii fiscului vor merge in control…

20 de minute ago

Batran din Teleorman, spulberat pe trecerea de pietoni de un sofer de 32 de ani. Vitezomanul a fost depistat pozitiv la controlul anti-drog

Politistii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de…

35 de minute ago

De teama confiscarii, miliardarii rusi sunt disperati sa-si mute averile din Occident la Moscova, unde este foarte posibil ca ele sa fie luate de Putin

Unii miliardari rusi au renuntat sa mai incerce sa isi pastreze banii in Occident si…

50 de minute ago

Noi ploi abundente sunt asteptate in Brazilia. Numarul persoanelor ucise de inundatii a depasit 100

Se asteapta ca alte ploi abundente sa loveasca Brazilia, in timp ce natiunea sud-americana se…

O oră ago