politica

Sedinta de Guvern, sunt adoptate doua pachete de legi prin asumarea raspunderii. Sunt cuprinse si legi privitoare la Justitie

Premierul Ludovic Orban a anuntat, vineri, in deschiderea sedintei de Guvern ca doua pachete de legi vor fi adoptate prin asumarea raspunderii.

„Dati-mi voie sa va comunic oficial decizia pe care am discutat-o cu fiecare ministru in parte si anume aceea de a ne angaja raspunderea in fata Parlamentului pe doua pachete de legi. Prima angajare a raspunderii este pentru un proiect de lege care va cuprinde modificarile in doua domenii si va cuprinde legea plafoanelor bugetare. (…)

Prima angajare de raspundere va fi pentru prorogarea termenelor cuprinse in legile Justitiei, privitoare la pensionarea anticipata a magistratilor, privitoare la trecerea de la complete de doi la complete de trei si prorogarea termenului de intrare in vigoare a maririi vechimii necesare pentru intrarea in magistratura de la 2 la 4 ani. Ne propunem ca anul viitor sa abrogam aceste prevederi, ele sa nu mai existe, sa nu ne puna in situatia de a proroga pe final de an

Totodata, vom abroga OUG 51, astfel incat sa permitem decontarea navetei scolare. OUG 51 a urmarit doua scopuri perverse: la presiunea baronilor PSD sa nu mai deconteze transportul elevilor si sa prelungeasca licentele de transport intrajudetean cu 4 ani, ignorand obligatia de a face licitatie.

In primul pachet se afla si Legea plafoanelor, necesara pentru adoptarea bugetului de stat.

La aceasta sedinta, vom discuta intr-o prima sedinta textul. Marti convonc sedinta de Guvern pentru a adopta si angaja raspunderea.

De asemenea, ne vom angaja raspunderea pentru abrogarea tuturor prevederilor catastrofale din OUG 114. Ordonanta se afla in dezbaterea parlamentara si trag nadejde ca vom putea aproba toate acele prevederi. Nu stiu daca vom putea, pentru ca din ce aud in comisii, unii vor sa inrautateasca. Au marit plafonul fantomaticului FDI la 15 milioane. E de noaptea mintii. Vom adopta in alta sedinta, nu marti, astfel incat sa ne putem asuma raspunderea”, a anuntat premierul.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. A fost impins in fata masinilor de pe bulevardul din fata Primariei Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

3 secunde ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

26 de minute ago

Rares Bogdan explica de ce apare pe afis langa Lia Olguta Vasilescu: „Sunt perceput ca fiind patriot”

Rares Bogdan a fost intrebat, sambata, in emisiunea Insider Electoral de la Prima Tv, despre…

26 de minute ago

Orasul bulgar de la Marea Neagra care l-a impresionat pe Macron: „Este printre destinatiile europene de top”

Orasul bulgar Varna (de la Marea Neagra) se numara printre destinatiile europene de top pe…

35 de minute ago

Rares Bogdan: „Cand o sa am eu parul lung, atunci o sa castige PSD-istii la Iasi”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan exclude posibilitatea ca PSD sa castige Consiliul Judetean Iasi, detinut in…

48 de minute ago