externe

Sediul ziarului The New York Times, luat cu asalt de manifestanti pro-palestinieni, furiosi ca publicatia ar fi „partinitoare fata de Israel” in conflictul cu Hamas

Manifestanti pro-palestinieni au ocupat aseara sediul cotidianului The New York Times, cerand o incetare imediata a focului in Gaza si acuzand in acelasi timp presa americana de partinire fata de Israel in reflectarea razboiului dintre Israel si Hamas.

Potrivit Associated Press, in cea mai recenta dintr-o serie de demonstratii care au avut loc aproape in fiecare seara de la inceputul razboiului, mii de oameni au marsaluit prin Midtown Manhattan pentru a protesta impotriva atacurilor Israelului asupra Gazei. In jurul orei 17.00, un grup de demonstranti condus de angajati in mass-media autointulatati „Blocul Scriitorilor” a patruns in holul central al sediului The New York Times purtand un banner care cerea incetarea focului.

Acestia au ramas mai bine de o ora, citind numele palestinienilor ucisi in Gaza, inclusiv cel putin 36 de jurnalisti ale caror decese au fost confirmate de la inceputul razboiului. Ei au imprastiat editii ale unui fals ziar – „The New York War Crimes” – care acuza presa americana de „complicitate in spalarea genocidului” si cerea comitetului editorial al publicatiei new-yorkeze sa sustina public incetarea focului.

Un e-mail trimis angajatilor de la The New York Times de catre seful securitatii corporative a publicatiei a descris protestul ca fiind „pasnic”, mentionand ca „nu sunt blocate intrarile”. Actiunea a avut loc la cateva ore dupa ce studentii din New York au iesit din salile de curs in semn de sustinere a palestinienilor. Unii au ramas in strada pentru un protest care a blocat traficul in Manhattan la ora de varf.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Europa, lovita de inundatii majore. Se anunta pagube considerabile

Regiuni din Germania, Belgia, Franta si Olanda au fost afectate sambata de inundatii in urma…

16 secunde ago

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

8 ore ago

BBC: Trecerea la masinile electrice ramane fara… curent?

O analiza a BBC constata ca vanzarile de masini electric ear trebui sa creasca, aceasta…

8 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

8 ore ago

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis spune ca Macedonia de Nord ar trebui sa foloseasca numele constitutional tot timpul

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a reiterat sambata obligatia oficialilor din Macedonia de Nord de a…

8 ore ago