news

Sef din Politia Teleorman, trimis in judecata de DNA. A luat spaga cate 700 de lei pentru eliberarea permiselor auto

Stelian Lupu, fost sef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Teleorman, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar in care este acuzat ca ar fi luat mita pentru promovarea unor candidati la proba practica din cadrul examenului pentru obtinerea carnetului de sofer.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, luni, procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a lui Stelian Lupu, ofiter de politie, la data faptelor sef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Teleorman, in sarcina caruia s-a retinut comiterea a patru infractiuni de luare de mita, Daniel Cristian Eib, ofiter de politie, la data faptelor sef al Compartimentului Inmatriculari Vehicule din cadrul SPCRPCIV Teleorman, pentru patru infractiuni de luare de mita, Cristian Velcea, ofiter de politie, la data faptei sef al Compartimentului Permise de Conducere si Examinari din cadrul Serviciului, pentru luare de mita, dar si a unei alte persoane, pentru dare de mita (cinci fapte), trafic de influenta (sase fapte) si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In acelasi dosar au fost deferite justitiei, in stare de libertate, alte 13 persoane, fiind acuzate de dare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata, delapidare, cumparare de influenta, trafic de influenta, comise in forma autoratului si/sau a complicitatii.

Procurorii anticoruptie noteaza in rechizitoriu ca, in cursul acestui an, cei trei ofiteri de politie ar fi pretins si primit, direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane (inculpati in prezenta cauza), diferite sume de bani si bunuri in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle lor de serviciu, dintre care promovarea unor candidati la proba practica privind examenul pentru obtinerea permisului de conducere si inmatricularea unor autoturisme.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Teleorman, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Potrivit unor surse judiciare, spaga la Teleorman pentru obtinerea unui permis era de 700 de lei, iar pentru inmatriculari, se dadeau diferite bunuri.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: stelian lupu

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

14 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

14 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

14 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

5 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

14 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

14 ore ago