Sefa CE va locui intr-o camera de 25 mp chiar langa biroul oficial. Dancila are o ditamai vila in Cartierul Primaverii

politica

Presedinta aleasa a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, in varsta de 60 de ani, a decis sa ii fie amenajata o camera langa biroul sau de la al 13-lea etaj al cladirii Berlaymont, sediul executivului comunitar de la Bruxelles, au confirmat joi serviciile sale pentru AFP, citata de Agerpres.

„Putem confirma ca doamna Von der Leyen a cerut sa ii fie amenajat un spatiu de locuit intr-o camera de circa 25 de metri patrati langa biroul sau pentru noptile petrecute la Bruxelles”, au explicat colaboratorii sai, confirmand o informatie a cotidianului german Die Welt.

Von der Leyen urmeaza sa isi preia functiile la 1 noiembrie. „Resedinta sa va fi la Hanovra”, au precizat colaboratorii sai.

„Ea a decis sa ii fie amenajat acest spatiu mic in cladirea securizata a Comisiei, mai degraba decat sa ia un apartament sau sa se instaleze intr-un hotel. In afara de securitate, aceasta alegere are un avantaj practic, pentru ca evita astfel incovenientele traficului din Bruxelles”, au subliniat sursele citate.

Predecesorul sau, luxemburghezul Jean-Claude Juncker, in varsta de 64 de ani, si-a pastrat de asemenea resedinta din Luxemburg si a ales „sa inchirieze un apartament de 50 de metri patrati intr-un hotel cu 3.250 de euro pe luna”, a precizat el intr-un interviu pentru Bild am Sonntag.

„Presedintele Comisiei nu are o locuinta de serviciu”, a reamintit el cu aceasta ocazie. „Nici Donald Tusk (presedintele Consiliului European) nu are o locuinta de serviciu”, a adaugat el.

„Dar secretarul general al NATO locuieste intr-un castel in care ne invita uneori pentru a ne relaxa. Toti ambasadorii au de asemenea cate o resedinta, si cunosc multi”, a mai subliniat el. „Functia de presedinte al Comisiei Europene este un loc de munca ce iti ocupa 18 ore pe zi”, a insistat Juncker.

Salariul este consistent: 27.903,32 de euro brut pe luna (taxele se ridica pana la 45%), la care se adauga in fiecare luna o indemnizatie de cazare de 4.185,50 de euro si una pentru cheltuieli de 1.418,07 euro.

In caz ca are si un copil in grija, presedintele Comisiei primeste un supliment de 410,11 euro si o alocatie scolara de 100,18 euro.

Ursula von der Leyen este mama a sapte copii nascuti intre 1987 si 1999.

Dancila are o vila imensa in Cartierul Primaverii

Fostul senator Marius Marinescu a descris in cartea sa, „Cartierul Interzis – Cartierul Primaverii”, cum arata vila de protocol a lui Dancila.

„In sfarsit prim-ministrul Romaniei are o vila reprezentativa securizata drept resedinta dupa modelul premierului Marii Britanii. (…) Imobilul este situat in cartierul Primaverii din Bucuresti, se invecineaza in partea de sud cu resedinta fostului presedinte Traian Basescu – care este gard in gard cu blocul de sase niveluri al fugarului Puiu Popoviciu; tot in partea de sud, la cativa pasi se afla si vila SRI-ului din Turgheniev 14; in partea de este se afla celebra vila Lac 1, unde se tin sedintele de partid; tot acolo se afla si vila Dante, resedinta ambasadorului Statelor Unite; in partea de nord se afla vila Lac 3, resedinta presedintelui Klaus Iohannis iar inspre vest se afla parcul Bordei – si cred ca doamna Dancila ar trebui sa-mi multumeasca pentru ca, in calitate de senator, l-am salvat prin Legea 170/2008, declarandu-l de utilitate publica, nationalizandu-l. Altfel, nici dansa nici ceilalti demnitari nu ar fi avut aer curat si liniste fiindca in parc s-ar fi construit o padure de blocuri.

Vila are la parter o sufragerie, o mica sera si alte dependinte. La etaj are trei dormitoare, iar la demisol are o crama si un garaj. Curtea vilei are peste 1.000 de metri patrati. Am inteles de la cei de la RAAPPS ca a fost eliberata in urma cu circa un an si jumatate de catre Mihai Bujor Sion – fiul de suflet al lui Ion Iliescu, cel care a locuit in acea vila imediat dupa 1990. Vila a fost construita de catre Gospodaria de Partid in vremea lui Gheorghiu Dej, concomitent cu celelate vile: Lac 3, Lac 2, Lac 1. Acolo s-au construit circa 30 de vile in perioada respectiva”, a scris Marius Marinescu.

Mai mult despre: ,


Comentarii: