Sefa de promotie, 10 pe linie, ELIMINATA de la Bac: „Nu ni s-au dat explicatii. Acum nu-mi pot face un viitor „

news

Situatie ciudata in orasul Stei, judetul Bihor. Mai multi elevi cu medii de 9 si 10 au fost eliminati de la BC fara nicio explicatie.

Alexandra Burta se numara printre cei 108 elevi de la Colegiul Tehnic „Unirea” din Stei care au fost eliminati de la Bacalaureat. A absolvit patru ani de liceu ca sefa de promotie, cu media 10, si nu isi poate explica motivele care au dus la eliminarea sa din examen. Asteapta raspunsuri la intrebari si nu ii vine sa creada ca visurile i se pot narui atat de usor.

“Am invatat la scoala si am muncit pentru a-mi crea un viitor. Am privit Bacalaureatul ca pe un examen foarte important, pentru care m-am pregatit cu profesori la fel cum m-am pregatit si pentru admitere. Evident ca pentru admitere m-am pregatit mult mai mult, este mult mai importanta pentru mine, dar Bac-ul am vrut sa-l iau cu o nota mare”, a declarat Alexandra pentru Adevarul.

“Situatia de la matematica nu o inteleg, pur si simplu. In timpul examenului proba a decurs absolut normal, nu s-a intamplat absolut nimic, fiecare si-a vazut de lucrarea lui, iar supraveghetorii nu ne-au atras atentia, la final am predat lucrarea. Nu stiu ce au facut restul colegilor din sala. Eu mi-am vazut de lucrarea mea, nu am avut nicio treaba cu nimeni din jurul meu, am stat ca un elev care isi da examenul de Bacalaureat. Vroiam sa merg la Timisoara la Farmacie, pentru asta ma pregateam de doi ani”, a povestit Alexandra Burta.

Citeste si: Eleva de 10 la BAC, scrisoare cutremuratoare despre PILELE din scoli: „Nu mai pot sa tac. Imi provoaca suferinta”

Nu isi poate explica de ce a ajuns sa fie eliminata din examen, daca in timpul desfasurarii lui, profesorii supraveghetorii nu i-au atras atentia, nici macar odata.

“Noi in niciun caz nu am incurcat treaba. Am iesit de la examen, nu mi s-a spus nimic. Am semnat ca totul a decurs normal si ca am terminat poroba. Acum nu stiu ce se va intampla. Aveam planuri mari de viitor si eram nerabdatoare sa ajung la facultate. Asa o sa pot pierde doi ani nefacand nimic si sa raman aici pentru un caz care este total incorect pentru noi. Am vazut ca suntem eliminati dar nu stim de ce, nu ni s-au dat explicatii, nu ni s-a spus motivul, nu ni s-au aratat inregistrarile video”, a afirmat sefa de promotie.

Toata clasa din care facea parte Alexandra a fost eliminata de la proba E)c) a examenului de Bacalaureat, dupa ce o profesoara de la Timis, care a corectat lucrarile, a observat 42 de rezolvari identice. Profesoara a sesizat situatia la Ministerul Educatie, astfel ca la sfarsitul saptamanii trecut au fost vizionate primele inregistrari din timpul examenului de Bacalaureat de la Stei.

Imaginile arata cum in 10 din cele 14 sali de examen elevii copiaza, unii chiar ajutati de profesorii supraveghetori.

Parintii elevilor eliminati de la Colegiul Tehnic “Unirea” din Stei au trimis joi, 9 iulie 2015, un memoriu la Ministerul Educatiei, la Guvern si chiar si la Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Acestia cer sa se faca dreptate pentru copii si sa le fie puse la dispozitie inregistrarile video pentru a putea vedea cine a copiat si cine nu, dar si reluarea examenului. Totodata, parintii sunt decisi sa-si caute dreptatea si in instanta, asa ca depus o plangere pentru abuz impotriva Inspectorului general Nicolae Avram si impotriva Comisiei de examen.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: