Sefa diplomatiei libaneze, suspendata din functie dupa ce a discutat cu ministrul de Externe al Israelului

externe

ministru de Externe, Libia, suspendat din functie, discutie, Israel

Premierul libian Abdelhamid Dbeibah l-a suspendat pe ministrul de externe, Najla al-Mangoush, dupa anuntarea, duminica, a unei intrevederi pe care a avut-o saptamana trecuta cu omologul sau israelian, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Doamna Mangoush este „suspendata provizoriu” si supusa unei „anchete administrative” de catre o comisie prezidata de ministrul Justitiei, a anuntat duminica seara guvernul condus Abdelhamid Dbeibah, potrivit unei decizii oficiale publicate pe Facebook.

Anterior, ministrul israelian de Externe Eli Cohen a anuntat ca a discutat cu omologul sau libian Najla al-Mangoush in cadrul unei intalniri „fara precedent” la Roma, saptamana trecuta. „Am vorbit cu ministrul Afacerilor Externe despre marele potential al relatiei dintre cele doua tari”, a spus Eli Cohen.

El a adaugat ca a discutat cu ministrul de Externe din Libia despre „importanta pastrarii mostenirii iudaismului libian prin repararea sinagogilor si a cimitirelor evreiesti din aceasta tara”. Acesta este, potrivit ministrului, un „prim pas in relatia dintre Israel si Libia”. „Dimensiunea si locatia strategica a Libiei ofera o oportunitate imensa pentru statul Israel”, a subliniat seful diplomatiei israeliene.

Intalnirea a avut loc sub auspiciile ministrului italian de Externe Antonio Tajani, potrivit unui comunicat.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: