Seful AEP si-a facut doi dusmani de temut: Manda si Plumb. De ce nu vrea sa le dea banii inapoi

politica

Presedintele AEP Constantin Buica a anuntat ca Autoritatea nu va rambursa suma de 3.380.000 lei cheltuita de PSD la alegerile europarlamentare, deoarece semnatura pe documentele depuse nu era sustinuta de presedintele in functie al partidului.

„Suma totala este de 3.380.000 de lei, AEP nu refuza rambursarea acestor sume, au fost doua etape: prima etapa in care candidatii au contribuit pentru campania electorala, ulterior campaniei electorale solicitand PSD rambursarea sumelor cheltuite in campania electorala fie din subventie, cele care nu se rambursau, dar cele pentru candidati in primul rand. Ce inseamna asta? A fost trimisa o decizie de nerambursare la sfarsitul termenului de 60 de zile pentru care Autoritatea avea timp sa verifice si sa constate valabilitatea documentelor. La momentul stabilirii nerambursarii s-a constatat de catre echipa de control si ulterior propus de catre directorul de departament conducerii, presedinte si vicepresedinti decizia de nerambursare deoarece exista o semnatura care nu era sustinuta de un mandat al presedintelui in functie”, a explicat Constantin Buica, la Realitatea Tv, citat de Mediafax.

Presedintele AEP a mai explica ca „desi aceste documente au fost depuse ulterior deciziei de nerambursare, ca urmare a unei plangeri prealabile la decizia de nerambursare noi, ca Autoritate, la acest moment nu mai putem face absolut nimic deoarece toate documentele au intrat in circuitul civil, potrivit legii 554 noi nu mai putem anula decizia. Desi lucrurile s-au schimbat de la decizia de nerambursare pana la acest moment, solutionarea plangerii prealabile”.

Acesta a adaugat ca PSD are posibilitatea sa conteste decizia AEP sau sa o atace in instanta

„A merge in instanta si a contesta decizia ca urmare a solutionarii plangerii prealabile desi nefavorabile, au posibilitatea sa se adreseze instantei care va constata in masura in care lucrurile vor fi clare, admite sau respinge rambursarea catre PSD”, a explicat Buica.

Pesedistii s-au certat in cadrul Comitetului Executiv de la Mamaia, din 31 august 2019, din cauza faptului ca partidul a pierdut toti banii ceruti pentru rambursare, informeaza Europa Libera. Claudiu Manda a cerut sa fie depusa o plangere penala impotriva reprezentantilor Autoritatii Electorale Permanente. Europarlamentarul are de recuperat din campanie peste 400.000 de lei.

Ultima cale de atac impotriva deciziei AEP o reprezinta pentru PSD instanta de contencios administrativ.

Lista PSD-istilor care nu si-au recuperat banii:

Rovana Plumb – 800.000 lei

Chilat Crina – 676.000 lei

Manda Claudiu – 436.195 lei

Intotero Natalia – 200.000 lei
advertisement

Doina Pana – 100.000 lei

Marius Margarit – 130.000 lei

Dan Nica – 165.000 lei

Emilian Pavel – 127.000 lei

Gabriela Zoana – 105.000 lei

Dragos Benea – 100.000 lei

Dragos Pui – 100.000 lei

Victor Negrescu – 60.000 lei

Alexandru Popa – 71.470 lei

Tudor Ciuhodaru – 50.000 lei

Maria Grapini – 1904 lei

Mai mult despre: ,

Comentarii: