Seful BTT, un alt apropiat al Gabrielei Firea, are 28 de ani, patru slujbe – toate la stat – si si-a luat o masina Tesla nou-nouta!

politica

Cei care cred ca recunostinta vesnica a ortodoxei Gabriela Firea se indreapta doar spre fosti soferi din Primaria Generala se insala. Libertatea scrie astazi despre un alt tanar promitator, a carui cariera a inflorit in ultimii ani sub stindardul rosu pesedist (desi tanarul si-a inceput ucenicia politica la PNL). Alexandru Susai este seful TSD Bucuresti directorul general al Biroului de Turism pentru Tineret si conform declaratiilor de avere, a luat bani din patru locuri, toate la stat: a fost sef centru la Iluminat Public, director general BTT, membru provizoriu in CA la Metrorex si in CA la CFR Marfa.

Anul trecut a fost deosebit de rodnic pentru Susai, care si-a schimbat Land Roverul fabricat in 2010 cu o masina Tesla din 2022, care costa in jur de 50 000 de euro. El locuieste, impreuna cu sotia, intr-o o vila de 129 de metri patrati construita pe un teren care apartinea comunei Tunari si pe care l-a cumparat in 2021. Conform datelor din declaratia de avere, tanarul a castigat in 2022 suma de 192 758, adica echivalentul a 3 000 de euro pe luna, dar a si lucrat din greu – pentru ca nu oricine e suficient de harnic si de genial sa munceasca in atatea locuri!

Inceputurile tanarului pesedist (fost penelist) au fost modeste: prima data s-a angajat in campul muncii in 2017, la 22 de ani, direct ca sef de birou parlamentar. In timpul mandatului de primar al Capitalei al Gabrielei Firea, Susai a ajuns la Compania Iluminat Public Bucuresti, din subordinea primariei. Prima pozitie a tanarului a fost aceea de „functionar administrativ”. Compania publica la care a lucrat s-a ocupat de coordonarea iluminatului festiv in 2018 si 2019, ultimii ani in care Craciunul a picat in mandatul Gabrielei Firea.

Apoi, din 2020, Alexandru Susai a fost inaintat sef de centru la Compania Iluminat Public Bucuresti. Promovarea a venit „in urma implicarii mele in cadrul companiei”, explica Susai. „Momentul in care am cunoscut-o pe doamna Gabriela Firea a fost in preajma campaniei pentru alegerile locale din 2020”, a declarat Susai pentru Libertatea.

El a subliniat ca angajarea lui in compania de iluminat n-are nicio legatura cu relatia cu primarul general al Capitalei de la acea vreme.  In aprilie 2022, cand la primarie deja venise Nicusor Dan, Alexandru Susai nu a fost uitat de doamna Firea, care, ca o zana-albinuta ce este, i-a facut o bucurie tanarului, numindu-l director general al Biroului de Turism pentru Tineret din subordinea Ministerului Familiei, pe care-l pastorea, desi Susai nu avusese niciodata tangenta cu turismul. Totodata, pentru ca este un tanar cu atata putere de munca si pasiune pentru frumos, Susai a primit si posturi in Consiliul de Administratie la Metrorex si CFR Marfa – ambele institutii avand legatura cu transportul, deci cine putea sa fie mai potrivit pentru ele decat un promitator om de viitor, obisnuit cu traseismul intre partide?

Intrebat ce il califica pentru cele patru pozitii, Susai a putut raspunde doar ca „numirile s-au realizat conform prevederilor legale in vigoare”. Ca o curiozitate, sa adaugam ca in consiliul de administratie al BTT parca s-a reunit trustul Intact: aici o intalnim pe omniprezenta Ligia Gheorghe, fost producator la Antena 1, consilierul personal al Gabrielei Firea la Ministerul Familiei si fosta vicepresedinta a Asociatiei Sfantul Gabriel cel Viteaz (institutie detinatoare a unuia dintre „caminele groazei” din Voluntari) in perioada 2020 – martie 2023, dar si pe George Ciubotaru, fost jurnalist la Antena 1, Antena 3, apoi apoi la Metropola TV, postul de casa al cuplului Firea-Pandele.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: