Seful DIICOT acuza un impact devastator al ordonantei negre. Vor fi afectate dosarele de terorism, trafic de droguri si de mare violenta

news

Procurorul-sef al DIICOT Daniel Horodniceanu a declarat, miercuri, la Europa FM, ca modificarea legislatiei penale, inclusiv prin introducerea prevederii conform careia denuntul este valabil doar sase luni de la comiterea faptei sesizate, va afecta dosarele de terorism, de trafic de droguri, precum si pe cele de mare violenta, scrie news.ro.

„DIICOT este afectat foarte tare de denunt, mult mai tare decat celelalte Parchete pentru ca in dosarele de competenta DIICOT-ului si aici ma refer in special la dosarele de trafic de droguri si la dosarele de mare violenta, denuntul este un element foarte important pentru noi”, a afirmat Hordoniceanu.

Intrebat daca vor fi afectate si dosarele de terorism, seful DIICOT a raspuns: “Da, denuntul nu ar putea fi folosit”. “Ne gandim ca exista si alte metode de sesizare decat denuntul, dar intr-adevar, denuntul nu ar avea nicio valoare juridica conform noii modificari’’, a spus seful DIICOT la Europa FM.

Conducerea DIICOT se intruneste miercuri pentru a analiza efectele modificarilor decise de Guvern. Guvernul a aprobat, marti, prin Ordonanta de Urgenta, mai multe modificari ale Codului Penal si ale Codului de Procedura Penala.

Ele se refera la definirea si pedepsirea abuzului in serviciu, stabilind si un prag minim de 200.000 de lei de la care acesta este fapta penala, largesc categoria persoanelor care ies de sub incidenta prevederilor referitoare la favorizarea infractorului si stabilesc ca denuntul este valabil doar daca este facut in termen de sase luni de la comiterea faptei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: