externe

Seful diplomatiei europene, Josep Borrell, condamna „cu fermitate” atacurile colonistilor evrei asupra palestinienilor

Seful diplomatiei UE, Josep Borrell, a condamnat „cu fermitate” marti atacurile comise „de colonisti israelieni impotriva palestinienilor” in Cisiordania ocupata, exprimandu-si „profunda ingrijorare” cu privire la acest subiect, relateaza AFP, citata de Agerpres.

In discutiile purtate cu ministrii de Externe ai Arabiei Saudite, Egiptului si Iordaniei, precum si cu secretarul general al Organizatiei Cooperarii Islamice (OCI), Borrell a abordat, de asemenea, „necesitatea urgenta de a restabili orizontul politic si de a relansa procesul de pace, precum si de a realiza o solutionare permanenta si de durata a acestui conflict, pe baza solutiei a doua state”, potrivit unui comunicat.

Purtatorul de cuvant al UE pentru Afaceri Externe, Peter Stano, a declarat, la randul sau, ca situatia din Cisiordania „ar putea scapa de sub orice control” si a avertizat cu privire la „riscul unei escaladari periculoase a conflictului”.

„Israelul are datoria sa protejeze civilii din Cisiordania de violenta colonistilor extremisti, sa-i condamne pe autorii acestor acte si sa se asigure ca fortele de aparare israeliene intervin. Aceasta este o obligatie legala care trebuie indeplinita”, a adaugat el.

Israelul a lansat raiduri si lovituri aeriene intense asupra Gaza din 7 octombrie, cand militanti ai Hamas au atacat localitati si posturi militare israeliene, omorand aproximativ 1.400 de oameni si luand 240 de ostatici.

Bombardamentele israeliene asupra Fasiei Gaza s-au soldat cu peste 8.500 de morti, potrivit Ministerului Sanatatii condus de Hamas.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Colectia de monede a unui magnatului danez al untului va fi pusa in vanzare dupa ce a fost sigilata timp de 100 de ani

La o suta de ani dupa moartea posesorului, colectia de monede a unui magnat danez…

7 minute ago

Blestemul moldovenilor: coloana oficiala cu care Marcel Ciolacu se deplasa la Iasi a ramas blocata in trafic, pe fondul lipsei de autostrazi

Premierul Marcel Ciolacu a simtit ieri pe propria piele lipsa de investitii in infrastructura rutiera.…

8 minute ago

Balotesti: Un barbat s-a urcat pe o antena de telefonie si a amenintat ca isi va face rau

Un barbat s-a urcat vineri seara pe o antena de telefonie din Balotesti, amenintand ca…

14 minute ago

Volodimir Zelenski da asigurari linistitoare: „Rusii au atins doar prima dintre cele trei linii defensive de la Harkov”

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a subliniat ca rusii nu au atins "linia concreta de aparare"…

24 de minute ago

Canepa sau marijuana? Angajatii Departamentului de Administratie au distrus zeci de plante care au rasarit in fata Capitoliului statului Wisconsin

Planurile cuiva de a recolta zeci de plante posibil de marijuana cultivate pe terenul Capitoliului…

29 de minute ago

Donald Trump planuieste cea mai mare deportare in masa din istoria Americii: 20 de milioane de oameni ar putea fi alungati din tara

Echipa de campanie a lui Donald Trump care lucreaza pentru a transforma politica de imigratie…

38 de minute ago