news

Seful INS: „Crestere exploziva a numarului de decese in noiembrie si decembrie 2020. Cea mai mare dupa Al Doilea Razboi Mondial”

Presedintele Institutului National de Statistica (INS), Tudorel Andrei, a anuntat marti ca in lunile noiembrie si decembrie 2020 s-a inregistrat o „crestere exploziva” a numarul de decese in Romania, cea mai mare „de la al doilea Razboi Mondial incoace”.

”In 2020 a avut loc o crestere exploziva a numarului de decese in raport cu 2019, excedentul fiind de peste 36.000. In noiembrie si decembrie 2020 s-au inregistrat unele din cele mai mari valori lunare de la al doilea Razboi Mondial incoace”, a spus Tudorel Andrei in cadrul unei conferinte online.

El a mai spus ca in noiembrie 2020 s-a inregistrat una dintre cele mai mari diferente dintre numarul de decese si cel al nasterilor din Romania. Numarul deceselor a fost de peste 36.000 iar nasterile au depasit cu putin 16.000. „Acesta e un factor foarte important care va duce in scurt timp la diminuarea populatiei rezidente a tarii”, a precizat Andrei.

Potrivit acestuia, cresterile cele mai mari ale cauzelor care au dus la deces le avem la bolile aparatului respirator. In 2020, acestea s-au dublat fata de 2019. Datele pe Romania trebuie judecate in context european, pentru a nu avea o imagine deformata a ceea ce s-a intamplat in evolutia demografica, a mai spus seful INS.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protest in Peru dupa ce guvernul a asociat transsexualitatea cu o tulburare mintala

Membri ai unor grupuri LGBTQ au manifestat, vineri, in fata Ministerului Sanatatii din Peru, dupa…

2 ore ago

Beizadeaua Victor Micula a scapat de puscarie, desi a tras cu mitraliera pe un pod din Oradea. Curtea de Apel l-a condamnat cu suspendare

Curtea de Apel Oradea decis sa il condamne la inchisoare cu suspendare pe Victor Micula…

14 minute ago

S-a scufundat langa Sf. Gheorghe o nava tanzaniana, Mohammed Z. Trei marinari sunt dati disparuti

O nava sub pavilion tanazanian, Mohammed Z, s-a scufundat sambata dimineata in apropiere de Sf.…

O oră ago

Propunere soc: Donald Trump solicita ca lui Joe Biden sa i se faca testul anti-drog inainte de prima dezbatere prezidentiala

Donald Trump a cerut vineri ca Joe Biden sa fie testat antidrog inainte de cele…

10 minute ago

Vladimir Putin respinge „armistitiul olimpic” cerut de Emmanuel Macron. Replica la interdictia impusa sportivilor rusi de a participa la JO sub culorile tarii lor

Presedintele rus Vladimir Putin a sugerat ca Moscova nu va respecta cererile de incetare a…

50 de minute ago