Seful NATO cere accelerarea productiei de arme si munitii: „Nu este nimic lipsit de etica in productia de arme pentru a apara aliatii NATO”

externe

Jean Stoltenberg, NATO, ajutor, Ucraina, Trump reales

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a subliniat importanta companiilor producatoare de arme pentru apararea celor 31 de membri ai aliantei si pentru lupta Ucrainei impotriva agresiunii ruse si a indemnat la accelerarea productiei de arme si munitii, informeaza dpa.

„Unii investitori au ideea gresita ca industria apararii este cumva lipsita de etica”, a spus Stoltenberg miercuri, la Forumul NATO-Industry de la Stockholm.

„Insa nu este nimic lipsit de etica in productia de arme pentru a apara aliatii NATO. Nu este nimic lipsit de etica in a ne apara libertatea. Si nu este nimic lipsit de etica in a-i ajuta pe soldatii ucraineni sa-si apere tara”, a spus el.

„Fara industrie, nu exista aparare, nu exista descurajare si nu exista securitate”, a adaugat Stoltenberg.

Forumul NATO-Industry reuneste directori ai companiilor din industrie, sefi civili din NATO, comandanti militari si oficiali din tari membre.

Forumul are loc in Suedia, care si-a inaintat candidatura pentru aderare la NATO in mai 2022, dupa ce Rusia si-a declansat ofensiva impotriva Ucrainei.

Odata admisa, Suedia va deveni al 32-lea membru al Aliantei Nord-Atlantice.

Atunci cand Rusia si-a declansat invazia impotriva Ucrainei, multi au crezut ca ucrainenii vor fi invinsi in doar cateva zile, a subliniat Stoltenberg. Ucraina a sfidat aceste calcule si a depasit asteptarile din nou si din nou, a subliniat secretarul general al NATO.

„Insa doar curajul nu poate opri dronele si eroismul nu poate intercepta rachetele”, a adaugat el. Pentru a se putea apara, Ucraina are nevoie urgenta de arme de „mare calitate” si in „mare cantitate”, a subliniat Stoltenberg, citat de Agerpres.

Jens Stoltenberg a salutat sprijinul „fara precedent” pe care tarile membre ale NATO il acorda Ucrainei, de exemplu sub forma de tancuri, avioane de lupta F-16 si munitii.

Stoltenberg a subliniat ca acest lucru reduce stocurile de arme ale tarilor membre ale NATO. Din acest motiv, productia de arme trebuie accelerata – atat pentru nevoile Ucrainei, cat si pentru intarirea rezilientei si apararii tarilor membre ale NATO.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: