externe

Seful NATO cere accelerarea productiei de arme si munitii: „Nu este nimic lipsit de etica in productia de arme pentru a apara aliatii NATO”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a subliniat importanta companiilor producatoare de arme pentru apararea celor 31 de membri ai aliantei si pentru lupta Ucrainei impotriva agresiunii ruse si a indemnat la accelerarea productiei de arme si munitii, informeaza dpa.

„Unii investitori au ideea gresita ca industria apararii este cumva lipsita de etica”, a spus Stoltenberg miercuri, la Forumul NATO-Industry de la Stockholm.

„Insa nu este nimic lipsit de etica in productia de arme pentru a apara aliatii NATO. Nu este nimic lipsit de etica in a ne apara libertatea. Si nu este nimic lipsit de etica in a-i ajuta pe soldatii ucraineni sa-si apere tara”, a spus el.

„Fara industrie, nu exista aparare, nu exista descurajare si nu exista securitate”, a adaugat Stoltenberg.

Forumul NATO-Industry reuneste directori ai companiilor din industrie, sefi civili din NATO, comandanti militari si oficiali din tari membre.

Forumul are loc in Suedia, care si-a inaintat candidatura pentru aderare la NATO in mai 2022, dupa ce Rusia si-a declansat ofensiva impotriva Ucrainei.

Odata admisa, Suedia va deveni al 32-lea membru al Aliantei Nord-Atlantice.

Atunci cand Rusia si-a declansat invazia impotriva Ucrainei, multi au crezut ca ucrainenii vor fi invinsi in doar cateva zile, a subliniat Stoltenberg. Ucraina a sfidat aceste calcule si a depasit asteptarile din nou si din nou, a subliniat secretarul general al NATO.

„Insa doar curajul nu poate opri dronele si eroismul nu poate intercepta rachetele”, a adaugat el. Pentru a se putea apara, Ucraina are nevoie urgenta de arme de „mare calitate” si in „mare cantitate”, a subliniat Stoltenberg, citat de Agerpres.

Jens Stoltenberg a salutat sprijinul „fara precedent” pe care tarile membre ale NATO il acorda Ucrainei, de exemplu sub forma de tancuri, avioane de lupta F-16 si munitii.

Stoltenberg a subliniat ca acest lucru reduce stocurile de arme ale tarilor membre ale NATO. Din acest motiv, productia de arme trebuie accelerata – atat pentru nevoile Ucrainei, cat si pentru intarirea rezilientei si apararii tarilor membre ale NATO.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Donald Trump minte cum respira: s-a laudat ca umple stadioanele mai ceva decat faimosul artist Bruce Springsteen, desi stadionul pe care vorbea era pe jumatate gol – VIDEO

In timpul unui miting desfasurat la Wildwood, New Jersey, prezumtivul candidat prezidential republican, Donald Trump,…

6 minute ago

La un pas de tragedie: un avion al WizzAir care facea cursa Brasov-Dortmund a lovit la aterizare un stol de pasari; aeronava nu s-a mai putut intoarce in Germania

Pasagerii care au plecat duminica din Brasov spre Dortmund au decolat cu o intarziere de…

36 de minute ago

Bilant „glorios”: fostul ministru rus al Apararii, Serghei Soigu, este vinovat de moartea a peste 350.000 de oameni, inclusiv propriii sai soldati, sustine omologul sau britanic

Serghei Soigu, ministrul rus al Apararii demis duminica de Vladimir Putin, este responsabil pentru "peste…

51 de minute ago

Celebrul actor Jerry Seinfeld, huiduit la ceremonia de absolvire a Universitatii Duke de catre studentii pro-palestinieni, pe motiv ca ar sustine Israelul

Cunoscutul actor de comedie Jerry Seinfeld a tinut duminica discursul de inaugurare la ceremonia de…

O oră ago

Actorul Steve Buscemi, lovit cu pumnul in fata in plina strada, la New York, de un individ care l-a atacat la intamplare

Actorul Steve Buscemi este intr-o stare buna de sanatate, dupa ce a fost lovit cu…

2 ore ago