Seful PSD iar s-a facut de ras. Alina Gorghiu: „Domnule Ciolacu, preluati, fara sa digerati, orice gogoasa primiti?”

politica

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a afirmat ca Marcel Ciolacu preia orice „gogoasa” si o posteaza pe retelele de socializarea. Ea a adaugat ca il ataca pe seful statului Klaus Iohannis privind promulgarea legii legata de redeschiderea pietelor, desi presedintele nu poate promulga un act normativ care este in procedura de contestare la Curtea Constitutionala.

„Domnule Ciolacu, preluati, fara sa digerati, orice gogoasa primiti si o postati pe Facebook?! Nu ati fost prin Parlament nici macar o zi?! Iesiti si il atacati cu minciuni pe presedintele Iohannis. Ca nu promulga legea cu un amendament neconstitutional privind deschiderea unor piete, cand legea a fost atacata la CCR, care nu s-a pronuntat inca”, a scris Alina Gorghiu luni pe Facebook.

Senatoarea PNL mai explica faptul ca presedintele Camerei Deputatilor avea zeci de oameni in echipa care puteau verifica pe site-ul CCR procedura de contestare a legii privind redeschiderea pietelor.

„Presedintele nu se poate pronunta atat timp cat legea e in procedura de contestare la CCR. Termenul a fost stabilit pe data de 16.12.2020. Iar dvs., ca sef al Camerei Deputatilor, aveti zeci de oameni in echipa care puteau sa verifice acest lucru pe site-ul CCR. Evident ca Guvernul a atacat-o! Pentru ca incalca principiul separatiei puterilor in stat. Nu trebuie sa stii prea mult drept ca sa intelegi ca Parlamentul nu trebuie sa intervina prin lege pe textul unei Hotarari de Guvern (art. 1 alin. (4) din Constitutie). Fiecare cu prerogativele lui. Asa zice Constitutia. Partea buna e ca mai sunt doar 6 zile si scapam de aceasta majoritate incompetenta si toxica a PSD din Parlament!”, a completat Gorghiu, care ataseaza postarii si o imagine cu dosarul inregistrat la CCR privind contestatia facuta de Guvern pe 27 noiembrie asupra acestui act normativ.

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca Guvernul a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu Legea care prevede ca pietele sa fie redeschise. Seful Executivului a adaugat ca unul dintre argumentele sesizarii arata ca o lege nu poate modifica o hotarare de Guvern care se refera la starea de alerta, arata news.ro.

Marcel Ciolacu a declarat ca presedintele Klaus Iohannis minte din nou, deoarece a primit de aproape 20 de zile la promulgare legea care prevede deschiderea pietelor. Liderul PSD a adaugat ca seful statului „a mintit cu vaccinul, a mintit cu infectarile si acum minte si cu pietele”.

Camera Deputatilor a adoptat pe 10 noiembrie legea aprobarea ordonantei de urgenta a Guvernului 78/2019 privind modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri in domeniul agriculturii, precum si pentru aprobarea unor masuri fiscal-bugetare. Un amendament al lui Marcel Ciolacu si senatorul PSD Daniel Zamfir admis in forma votata a actului normativ prevede ca pietele in spatii inchise, targurile, balciurile, pietele mixte si volante si talciocurile sa ramana deschise in perioada starii de alerta, cu respectarea masurilor de protectie sanitara.

Mai mult despre: ,

Comentarii: