Seful PSD isi anunta pozitia fata de dosarul de luare de mita al lui Dragnea. Scenariile lui Dragnea

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, spune ca sunt anumite „coincidente stranii” in ceea ce priveste solicitarea DNA catre Senat pentru ridicarea imunitatii lui Calin Popescu Tariceanu pentru a putea incepe urmarirea penala in cazul sau, afirmand ca se poate ca aceasta cerere sa fi fost facuta pentru a-i influenta pe parlamentarii ALDE sa voteze motiunea de cenzura pe care urmeaza sa o depuna liberalii impotriva Guvernului Dancila.

„Nu stiu ce este in dosar si nu am de unde sa stiu. Pot spune doar ca mi se par cateva coincidente stranii. Domnul Tariceanu trebuia sa mearga la Congresul ALDE, chiar ieri dupa-amiaza a aparut aceasta solicitare. Mi se pare o coincidenta si faptul ca este in perioada ultra anuntata de PNL in care au spus ca vor sa depuna o motiune de cenzura. Eu personal am o rezerva, dar nestiind continutul dosarului, nu pot face alte comentarii”, a declarat joi Liviu Dragnea in Parlament, citat de news.ro.

El a spus ca se poate ca aceasta solicitare sa fi fost facuta pentru a-i influenta pe parlamentarii ALDE sa voteze motiunea de cenzura pe care urmeaza sa o depuna PNL impotriva Guvernului Dancila.

„Te poti gandi la faptul ca aceasta solicitare de incepere a urmaririi penale a fost pusa in practica pentru a influenta o anumita decizie din Congreul ALDE sau pentru a impiedica pariticparea domului Tariceanu la Congres. Sau te poti gandi ca a fost depusa pentru a incerca sa-i influenteze pe colegii de la ALDE sa sustina mosiunea de cenzura de la PNL”, a explicat Dragnea.

Intrebat cum vor vota senatorii PSD, Dragnea a spus ca mai intai trebuie sa vada documentele si acuzatiile.

„Senatorii PSD trebuie sa ia la cunostinta despre documentele si informatiile si acuzatiile care sunt trecute acolo si abia pe urma vorbim despre cum vor vota. Eu doar mi-am exprimat care sunt marile mele rezerve”, a spus el.

Seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, este acuzat ca a primit, in perioada in care era premier, „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de o firma austriaca pentru a interveni pentru inchierea unor acte aditionale la un contract derulat de companie. Suma primita de Tariceanu reprezenta un comision de 10 la suta din valoarea acestor acte aditionale si ar fi fost folosita in beneficiul demnitarului, fiind transferata in baza unor contracte fictive incheiate cu mai multe companii offshore. Miercuri seara, Tariceanu spunea ca la Senat nu a venit nicio cerere de la DNA. Astazi, Claudiu Manda a spus ca el a primit miercuri dupa-amiaza solicitarea DNA de ridicare a imunitatii presedintelui Senatului, insotita de 73 de volume, fiecare avand intre 150 si 300 de pagini. „Nu l-am informat ca nu l-am informat. E un subiect delicat si am preferat sa nu am dialog cu domnia sa”, a spus Manda.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: