Categories: news

Seful SRI Eduard Hellvig arunca sageti spre DNA

Directorul SRI, Eduard Hellvig, face o miscare extrem de interesanta. Hellvig a participat la bilantul de activitate al MAI, asta dupa ce a lipsit de la bilantul de activitate al DNA. De remarcat ca la bilantul MAI nu a fost prezenta Laura Codruta Kovesi, ceea ce ne poate arata o ruptura la nivel institutional, noteaza Stiri pe Surse.

Discursul lui Hellvig de la bilantul MAI a lasat sa se inteleaga ca exista o ruptura intre SRI si DNA, pentru ca a accentuat foarte mult ideea colaborarii SRI-MAI, avertizand in acelasi timp ca la nivel institutional este nevoie de relatii ”corecte”. In urma deciziei CCR, colaborarea institutionala dintre SRI si DNA s-a intrerupt, iar in ultima perioada pare ca asistam la un razboi subteran intre cele doua institutii.

”Parteneriatul dintre MAI si SRI este vital pentru securitatea nationala a Romaniei. Consider ca trebuie sa ne pregatim impreuna si sa exersam capacitatea de raspuns rapid la provocarile pe care ni le ofera viitorul.

Institutia pe care o conduc este preocupata si sa inteleaga acest viitor. Atat noi, cat si dumneavoastra ducem razboaie diferite, de fapt, nu razboaie diferite, doar armele difera. Singura noastra arma este legea si vom continua sa utilizam eficient aceasta arma.

Exista toata deschiderea din partea SRI sa contribuie la indeplinirea misiunilor pe care le aveti. SRI detine infrastuctura necesara si cred ca putem veni in ajutorul MAI, ori de cate ori este nevoie (…) Nimeni nu va fi interesat de rivalitatile institutionale, daca statul roman inregistreaza un esec. Parteneriatele intre institutiile publice trebuie sa fie corecte, oneste, in interesul cetatenilor romani”, a spus Eduard Hellvig, la bilantul MAI”, a declarat Eduard Hellvig.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ciolacu, cu Negoita in spate: „PSD este cel mai european partid din Romania”. Negoita este trimis in judecata in trei dosare penale

Premierul Marcel Ciolacu a pretins, joi, de Ziua Europei, ca "Partidul Social Democrat este cel…

5 ore ago

Record negativ: Venezuela ar putea fi prima natiune care isi pierde toti ghetarii

Venezuela ar putea fi prima natiune din istoria moderna care si-a pierdut toti ghetarii dupa…

5 ore ago

Orban, la Timisoara: „Astazi, in Romania nu este o democratie autentica. Suntem condusi de noua nomenclatura si de noua securitate”

Presedintele Partidului Forta Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, joi seara, ca in Romania de astazi…

46 de minute ago

Un roman a reusit sa-si faca praf Ferrari-ul intr-un accident intre Turda si Cluj-Napoca

Doi barbati au ajuns la spital si un Ferrari a fost facut praf in urma…

5 ore ago

Zelenski l-a demis pe seful serviciului de protectie si paza dupa ce doi agenti ai acestuia au fost acuzati de complot in vederea asasinarii presedintelui

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis joi pe seful serviciului de protectie, la doua zile…

5 ore ago

Slovenia va recunoaste statul palestinian pana la jumatatea lunii iunie

Guvernul sloven a initiat joi procedura de recunoastere a unui stat palestinian ca forma de…

5 ore ago