Semnal de ALARMA din Croatia. Refugiatii isi vor schimba ruta, o vor lua prin ROMANIA

news

Dupa ce mai multe tari au luat masuri restrictive la granite, refugiatii si-ar putea schimba traseul, incluzand si Romania pe noua ruta.

Croatia a introdus noi masuri de filtrare a migrantilor care traverseaza Balcanii, restrangand accesul pe teritoriul croat doar pentru cei care vor solicita azil in Austria si Germania, urmand astfel mai multor tari din regiune, precum Macedonia, Serbia, Slovenia, dar si Austria, relateaza Euronews, citat de Mediafax.

Ministrul croat de Interne Ranko Ostojic a anuntat ca migrantilor li se va cere sa aiba asupra lor un document semnat din care sa reiasa daca vor sa ceara azil in Germania sau Austria.

El a avertizat totodata ca aceste decizii, adoptate in celelalte tari, au condus la deschiderea unor noi rute ale migratiei..

„Masuri unilaterale ca acestea au condus la ceea ce am avertizat anterior, si anume la deschiderea unor noi rute. Aceste noi rute conduc fie catre Albania, iar din Albania migrantii vor incerca fie sa traverseze Muntenegrul si sa ajunga in Croatia – lucru pe care suntem pregatiti sa-l impiedicam -, fie catre Italia, cu ajutorul unor traficanti” de persoane, a spus el.

Ministrul croat a adaugat ca Agentia europeana pentru protectia frontierelor externe Frontex a avertizat in legatura cu o noua eventuala ruta – prin Romania – si a evocat de asemenea cazuri de traversare a Bulgariei. Recent, un grup de 60 de refugiati a intrat in Romania pe la granita cu Serbia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: