Senatoare USR, mesaj catre Iohannis: „Nici nu realizati cat de mult sunteti rupt de realitate. Am irosit 2 voturi. Si multi alti romani au facut la fel”

politica

Senatorul USR Simona Spataru a tinut sa ii transmita lui Klaus Iohannis un mesaj chiar pe pagina acestuia de Facebook in care isi exprima dezamagirea fata de faptul ca l-a votat.

„D-le presedinte, nici nu realizati cat de mult sunteti rupt de realitate. V-am ascultat discursul de astazi si oricat s-au straduit consilierii sa puna cuvinte mestesugite pe hartie, vorbele rostite au fost goale, fara suflet si nu au inspirat nicio farama de incredere pentru un viitor mai bun.

Am irosit 2 voturi. Si multi alti romani au facut la fel. Acum eram pe marginea prapastiei si dvs, d-le presedinte, ne-ati impins in hau. Pentru Psd. Pentru Citu la presedintia Pnl. Fara remuscare. Fara mustrare de constiinta.

Probabil vom vedea care a fost si adevarata dvs miza peste 3 ani cand veti pierde calitatea de presedinte al Romaniei. Un titlu pe care nu l-ati innobilat cu nimic in acesti ultimi 7 ani”, a scris Simona Spataru.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca Romania are „o solutie atipica” la guvernare, iar clasa politica are responsabilitatea si obligatia de a recastiga increderea cetatenilor prin fapte si prin promisiuni indeplinite.

„Trebuie sa fim constienti ca pandemia nu a generat doar o criza sanitara profunda, ci si o criza a increderii, valurile de stiri false si dezinformari tensionand suplimentar climatul social, deseori cu punerea in pericol a vietii si a demnitatii umane. In fata acestor curente toxice, trebuie sa reactionam. In acelasi timp, evenimentele ultimelor luni au accentuat sentimentul de neincredere in clasa politica. De aceea, clasa politica in ansamblul ei are nu doar responsabilitatea, ci obligatia de a recastiga increderea cetatenilor prin fapte si promisiuni indeplinite, si nu prin declaratii de intentie, care nu mai pot convinge astazi. Este vremea rezultatelor masurabile si a reformelor care au intarziat prea mult timp. Astazi avem o solutie atipica pentru guvernarea tarii, pentru a trece Romania peste o incercare istorica. Dar aceasta solutie reprezinta, totodata, o oportunitate pentru politicieni de a arata ca au maturitatea de a pune pe primul loc interesul romanilor, chiar cu pretul unor compromisuri personale si doctrinare dificile”, a spus seful statului la receptia oferita la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Nationale.

Iohannis a punctat ca este necesar un consens nu numai la nivel declarativ, ci si prin actiuni concrete astfel incat sa existe progres si prosperitate pentru oameni.

„Nu trebuie sa uitam nicio clipa ca obiectivul nostru fundamental este asigurarea viitorului democratic si european al Romaniei, stabilitatea si buna functionare a statului. Doar cu vointa politica vom reusi sa construim consens, nu numai declarativ, ci si prin actiuni concrete, care sa genereze progres si prosperitate pentru oameni. Sunt optimist ca lucrurile vor functiona si ca rezultatele nu vor intarzia sa apara”, a afirmat Klaus Iohannis.

Acesta a subliniat ca pandemia de COVID-19 se va incheia la un moment dat si Romania va trebui sa fie pregatita pana atunci pentru a recupera decalajele „inca foarte mari” in raport cu tarile din vestul Europei.

„O societate trainica, sanatoasa si durabila se construieste printr-un efort comun, prin munca si sacrificii, prin punerea in prim-plan a agendei publice. Este important sa invatam cu totii din lectiile trecutului, ca sa ne putem ghida mai bine actiunile prezente si viitoare. Sa fim constienti ca impreuna, uniti de aceeasi parte a baricadei, vom putea sa depasim aceste crize si vom reusi sa redobandim echilibrul in societatea noastra”, a adaugat presedintele.

Seful statului a reliefat, in context, importanta solidaritatii.

„Astazi, cand celebram 103 ani de la Marea Unire, lectia solidaritatii este mai vie si mai actuala ca oricand. Istoria ne-a demonstrat de nenumarate ori ca, daca ramanem uniti, putem sa ne adaptam oricaror realitati si tendinte si ca depinde de vointa noastra, ca natiune, sa trecem cu bine peste toate provocarile. Ca si in atatea alte momente definitorii ale trecutului nostru, avem si acum resursele necesare, instrumentele potrivite si vointa de a reusi. Va indemn, asadar, sa privim cu speranta spre viitor! Tuturor romanilor, oriunde va aflati astazi, va urez ‘La multi ani!’ si va doresc multa sanatate! La multi ani, Romania!”, a conchis presedintele Iohannis.

Mai mult despre: ,

Comentarii: