Senator USR explica de ce Alianta 2020 are propriul candidat la Presedintie: „Nu poti sa-ti pui banii pe un cap pe care nu poti sa-l controlezi”

politica

Senatorul USR Radu Mihail a declarat, luni, ca motivul pentru care Alianta USR PLUS a decis sa aiba candidat propriu la alegerile prezidentiale din toamna este acela ca vrea sa le ofere romanilor posibilitatea sa aleaga intre „candidati responsabili”. In plus, senatorul a spus ca ”nu poti sa-ti pui banii pe un cap pe care nu poti sa-l controlezi, nu stii ce e cu el”.

„Este evident ca USR vrea ca presedintele Romaniei sa fie un om responsabil si care sa-i merite pe romani. Noi am stat foarte mult pe ideea candidatului la prezidentiale si am decis demult ca vom avea un candidat al nostru din mai multe motive.

In primul rand nu poti sa te bazezi ca cineva, fie el si o persoana cu mari sanse sa ajunga presedinte, nu va avea un eveniment care sa-l faca sa iasa din cursa. Deci, nu poti sa-ti pui banii pe un cap pe care nu poti sa-l controlezi, nu stii ce e cu el. Noi vrem sa ne asiguram ca avem o personalitate capabila sa fie presedintele Romaniei, sa fie pregatit, sa fie in cursa si asta e datoria pe care o avem pentru romani. Nu ne-au ales ca sa stam pe margine si sa ne uitam la ce se intampla. Ne-au ales sa avem solutii si aceasta este una dintre solutii.

Al doilea lucru este acela ca suntem ferm convinsi ca avem sansa sa avem in turul II o lupta politica sanatoasa, intre personalitati sanatoase. Vrem sa punem in fata lui Klaus Iohannis un om cu care sa aiba un dialog si o dezbatere de idei adevarata, ceea ce nu am mai vazut in Romania, practic, niciodata pana acum”, a afirmat parlamentarul USR, citat de Agerpres.

La randul lui, presedintele organizatiei Valcea, Andrei Gheorghiu, a tinut sa precizeze ca prezidentiabilul Aliantei USR PLUS in primul rand o „solutie politica” pentru romani si mai putin ”un candidat impotriva lui Iohannis”.

„Candidatul nostru, al USR-PLUS, nu este neaparat un candidat impotriva lui Iohannis, ci o varianta pe care romanii o au la dispozitie pentru ca de asta a aparut si USR-ul, pentru ca romanii nu aveau suficiente solutii politice la vot. In sensul acesta, noi fiind al treilea partid parlamentar si un partid care creste accelerat, era normal sa avem in cadrul aliantei cu PLUS un candidat propriu la prezidentiale si la toate celelalte cicluri electorale”, a spus liderul USR Valcea.

Sambata, USR si-a ales candidatul la presedintia Romaniei in persoana presedintelui partidului, Dan Barna, o decizie finala in acest sens urmand sa fie luata dupa ce si formatiunea lui Dacian Ciolos isi va desemna prezidentiabilul.

Mai mult despre:

Comentarii: