Senatorii AUR au votat in bloc pentru mentinerea pensiilor speciale, desi George Simion promisese in vara ca vor vota „in integralitate” respingerea lor

politica

AUR, pensii speciale, vot, Claudiu Tarziu, Sorin Lavric, George Simion, ipocrizie

Dupa cum se stie, Senatul a adoptat in aceasta saptamana, in urma reexaminarii, legea pensiilor speciale, prin punerea acesteia in acord cu decizia Curtii Constitutionale, care pe 2 august a decis sa retrimiterea legii in parlament, pe motiv ca unele articole ale ei ar fi fost neconstitutionale.

S-au inregistrat 89 voturi pentru, 16 impotriva (preponderent USR) si o abtinere. Interesant este insa ca, desi legea ar fi trecut si fara votul lor, senatorii AUR si-au incalcat promisiunile facute electoratului si au votat in corpore ,ca si toti alesii PSD si PNL, pe care-i critica non-stop, pentru pensii speciale – pensii de care vor beneficia intr-o zi si ei.

Reamintim ca in vara liderul partidului extremist AUR, George Simion, promisese ca „grupurile parlamentare AUR vor vota in integralitate eliminarea pensiilor speciale”. Dar toamna nu-i ca vara, cum ar zice un clasic in viata, asa ca in octombrie senatorii auristi s-au razgandit si au votat pentru – inclusiv „intelectualii partidului”, Claudiu Tarziu si Sorin Lavric, intr-o elocventa demonstratie a faptului ca nu doar dragostea, ci si inteligenta trece prin stomac.

De altfel, liderul senatorilor AUR, Claudiu Tarziu, a apreciat ca legea, in forma rezultata dupa reexaminare, „e mai buna decat pana in prezent” si a subliniat ca senatorii AUR au acordat un „vot politic si de incurajare”. Incurajarea cui – nu a mai precizat.

Interesant este insa ca, dupa cum dovedeste consemnarea oficiala a votului, data publicitatii de Senat, pana si cea mai mare gura din forul legislativ, Diana Sosoaca, nu a votat deloc legea, desi a fost prezenta in sala. Ea a sustinut ca actul normativ reexaminat reprezinta „o ilegalitate si o discriminare”.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: