Senatorul PSD Liviu Pop: „Kovesi nu va reprezenta cu cinste Romania. Ce dosare senzationale a instrumentat?”

politica

Senatorul PSD Liviu Pop a declarat, joi, ca Laura Codruta Kovesi nu va reprezenta „cu cinste” Romania in fruntea Parchetului European.

„Nu poti pune un candidat care sa te faca de ras si sa-l si sustii (…). Kovesi nu ar reprezenta cu cinste”, a spus Pop pentru RFI.

Senatorul PSD pune la indoiala rezultatele fostei sefe a DNA, Laura Codruta Kovesi, in lupta anticoruptie. ”Care este cel mai mare dosar pe care l-a avut in Romania? Cativa firfirei si multa imagine publica”.

Senatorul PSD spune ca ”managementul institutiei pe care doamna a condus-o a fost unul defectuos in cazul multor entitati judetene. In ceea ce priveste Parchetul European, sa asteptam finalul”.

Liviu Pop sustine ca fosta sefa a DNA a avut rezultate modeste in lupta anticoruptie: ”Eu nu am vazut dosare senzationale pe care le-a instrumentat doamna in Romania. Am vazut in alte tari dosare foarte-foarte mari, de sute de milioane de euro, recuperate pentru statul roman. Care este cel mai mare dosar pe care l-a avut in Romania? Cativa firfirei si multa imagine publica, pentru ca suna bine daca era tarat un parlamentar sau un om politic in fata institutiei”.

Intrebat daca nu planeaza suspiciuni si asupra Rovanei Plumb, care a fost propusa de PSD pentru postul de comisar european, senatorul a raspuns: ”Nu stiu ce suspiciuni planeaza, am vazut ceva informatii in spatiul public. Am vazut in schimb si pozitia celor de la USR vizavi de sustinerea altui comisar european care are mult mai multe probleme in interiorul tarii (…). Fiecare incearca sa-si promoveze oamenii. Eu sper sa avem oamenii cei mai buni si oameni care sa faca bine Romaniei”.

Comentarii: