Sentinta: 24 din cei 27 de membri ai clanului Corduneanu au scapat, faptele s-au prescris sau au fost clasate

news

24 dintre cei 27 de membri ai clanului Corduneanu, judecati intr-un dosar de crima organizata, au scapat dupa ce faptele s-au prescris, au fost clasate sau nu au fost probate, anunta Adevarul. Liderul clanului, Costel Corduneanu, a primit trei ani de inchisoare, pentru ca si-a spionat fosta sotie.

„Curtea de Apel Cluj a constatat, joi, 30 ianuarie, ca principalele infractiuni pentru care fratii Corduneanu si asa-zisii lor locotenenti au fost incriminati fie nu au fost probate, fie s-au prescris”, scrie Adevarul.

„Este o solutie buna, care insa a fost obtinuta dupa ani intregi de munca, documentare si argumentare. In ceea ce priveste solutia pronuntata cu privire la inculpata Corduneanu Petronela – achitare pentru spalare de bani si schimbare de incadrare juridica din talharie in furt – este una corecta, in sfarsit instanta a analizat argumentele prezentate de noi“, a spus Anca Dragoi, avocata a sapte dintre acuzati.

Prin aceasta sentinta, cei mai cunoscuti dintre fratii Corduneanu au scapat definitiv de acuzatii. Printre acestia, Vasilica, Gelu, Petronela, Bogdan sau Adrian. Cel mai mic dintre frati, Marian, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare.

Costel Corduneanu a primit 3 ani de inchisoare cu executare dupa ce a fost declarat vinovat ca a platit un hacker sa ii spioneze laptopul fostei neveste, pentru a descoperi daca aceasta face sau nu videochat.

In 2016, Tribunalul Maramures pronuntase pedepse la inchisoare pentru 25 dintre cei 27 de inculpati. Costel Corduneanu primea, atunci, 8 ani de inchisoare, in timp ce Vasile Calin, de pilda, era condamnat la 10 ani de inchisoare.

Dosarul Cordunenilor a fost trimis in instanta in 2010, atunci cand majoritatea membrilor importanti ai gruparii se aflau in spatele gratiilor. In timpul procesului, toti membrii importanti ai clanului, fara exceptie, au fost eliberati din arest preventiv si s-au intors acasa la Iasi.

Cordunenii au fost acuzati ca s-au organizat pe paliere si au derulat o „vasta activitate infractionala, de la santaj, furturi, infractiuni imobiliare sau bancare, inselaciune etc.“.

Mai mult despre:


Comentarii: