Serban Nicolae, arogant si cu Liviu Dragnea. Cum ii raspunde sefului PSD dupa ce a fost anuntat ca va fi sanctionat

politica

Presedintele Comisiei juridice de la Senat, Serban Nicolae, considera ca proiectul legii gratierii in forma inaintata de Guvern este total ineficient pentru ca nu rezolva problema supraaglomerarii penitenciarelor. Dragnea a cerut ca parlamentarii PSD sa adopte legea in varianta propusa de Guvern

Intrebat daca are un raspuns pentru presedintele PSD care isi doreste adoptarea acestui act normativ in forma Guvernului, Serban Nicolae a spus: „Nu e vorba de un raspuns pentru seful de partid. Va dati seama ca nu comunic cu presedintele partidului prin intermediul declaratiilor de presa. La Camera acest deziderat poate fi implinit. Din punctul meu de vedere, s-au semnalat si o serie de vicii tehnice in legatura cu redactarea proiectului de lege a gratierii si chiar unele impedimente care o fac inaplicabila. Dar, ma rog, cei de la Camera au ultimul cuvant, sunt Camera decizionala pe aceasta chestiune”.

„Din punctul meu de vedere, in forma actuala este absolut ineficient. El nu rezolva absolut nimic, nu raspunde niciunei nevoi a societatii, nici in ceea ce priveste obligatiile Romaniei fata de CEDO, dar repet la final e o decizie politica. (…) Din punctul meu de vedere, nu rezolva problema supraaglomerarii si am mai vazut o serie de speculatii in spatiul public in sensul ca ne preocupam de gratiere in loc sa ne preocupam de constructia de spitale. Comisia juridica nu poate sa se pronunte pe constructia de spitale decat cu mare greutate si doar, eventual, in plen, dar gratierea nu costa. Gratierea e o masura de politica penala fara costuri bugetare. Constructia de spitale sau de institutii de invatamant este o chestiune care tine de investitii bugetare semnificative. Deci nu se compara. Daca vom continua sa platim zeci de milioane de euro amenda la CEDO despagubiri pentru persoane care stau in penitenciare in conditii improprii, probabil ca vor ramane mai putini bani si pentru spitale, si pentru institutii scolare si pentru alte investitii de interes social. Dar probabil ca, la nivelul Guvernului, s-au gasit resursele necesare astfel incat in loc sa gratiem, mai bine platim ceea ce e de platit”, a adaugat Serban Nicolae, luni, la Senat, potrivit Agerpres.

El a precizat ca in PSD nu s-a discutat proiectul gratierii.

„In interiorul partidului ne-am concentrat pe programul de guvernare. Aceasta e o chestiune secundara. Ca ea a suscitat mai mult interes, ca prezenta unor cetateni in Piata Victoriei sau pe strazile din Bucuresti e considerat definitoriu ca sa intelegem ce ne preocupa si ce nu ne preocupa, e o chestiune secundara. Din punctul meu de vedere, trebuie sa inceapa dezbaterea la legea salarizarii unitare in sistem bugetar. Sunt cu totul alte probleme mai importante si mai ales legate de programul de guvernare. Gratierea nu e in programul de guvernare”, a adaugat Serban Nicolae.

„Nu domnul Serban Nicolae va hotari cum ramane cu acest subiect, eu cred ca Comisia juridica de la Senat a incurcat destul de mult aceasta lege, ca cea mai buna varianta pentru moment este ca legea sa plece din Senat asa cum a venit de la Guvern, pentru ca s-a schimbat de foarte multe ori acolo si eu sunt foarte nemultumit. Miercuri, la ora 10,30, vom avea un Comitet Executiv National, unde vom discuta si subiectul asta”, a precizat Dragnea, la Parlament.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: