Serban Nicolae forteaza nelegal in Senat amanarea alegerilor. Comisia Juridica, dominata de PSD, iese la atac

politica

Comisia juridica a Senatului are pe ordinea de zi a sedintei de marti de la ora 10.30, pentru raport, proiectul de lege care prevede ca Parlamentul decide data alegerilor legislative si nu Guvernul, propunere legislativa trimisa la reexaminare de catre seful statului Klaus Iohannis. Este posibil ca proiectul sa intre pe ordinea de zi a sedintei de miercuri a Senatului, care incepe la ora 9.00.

UPDATE Comisia juridica a Senatului a adoptat marti raport de admitere si a respins cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis la proiectul de lege prin care Parlamentul decide data alegerilor legislative si nu Guvernul. Initiativa legislativa urmeaza sa fie votata intr-un plen de catre Senat, in calitate de prim for sesizat. Conform hotararii Executivului, alegerile generale au loc pe 6 decembrie. Este posibil ca proiectul sa intre pe ordinea de zi a sedintei de miercuri a Senatului, care incepe la ora 9.00.

Senatorul PNL Iulia Scantei, membra a Comisiei Juridice, acuza faptul ca sedinta a fost convocata nelegal de Serban Nicolae.

„Mana dreapta a condamnatului Liviu Dragnea in asaltul PSD de macelarire a Legilor Justitiei vreme de trei ani, senatorul Serban Nicolae a demisionat la 22 octombrie din PSD fiind inlaturat de pe listele de candidati ale acestui partid la alegerile din 6 decembrie. Nicolae va candida pentru un nou mandat de senator din partea PER.

Pe site-ul Senatului, Serban Nicolae este azi senator NEAFILIAT, prin urmare nu apartine niciunui grup parlamentar.

Potrivit Regulamentului Senatului, ‘Pierderea calităţii de membru al unui grup parlamentar atrage încetarea de drept a funcţiei de conducere în cadrul unei comisii parlamentare’ (art.53 alin.3).

Senatorul Serban Nicolae NU mai este presedintele Comisiei Juridice a Senatului. In mod abuziv si nelegal a convocat sedinta Comisiei Juridice pentru azi, ora 10.30, exclusiv cu scopul de a vota respingerea cererii de reexaminare a Presedintelui Klaus Iohannis cu privire la legea organizarii alegerilor parlamentare.

Cer public tuturor membrilor Comisiei Juridice sa respecte Regulamentul Senatului si sa inceteze orice incercare de uzurpare de functii publice si de conducere a lucrarilor Senatului “pe persoana fizica”, a acris Scantei pe Facebook.

Vicepresedintele PSD Mihai Tudose a afirmat luni ca saptamana aceasta Senatul va incerca din nou sa voteze proiectul de lege prin care Legislativul decide data alegerilor generale si nu Executivul.

Senatul nu a avut cvorum martea trecuta sa discute proiectul, iar Biroul permanent nu a intrunit prezenta necesara de sedinta pentru a schimba secretarul conducerii forului legislativ Ion Ganea, exclus din PSD dupa ce a boicotat intrunirile.

Mai mult despre: ,

Comentarii: