Serban Nicolae, manifestare aroganta fata de cei care critica traseismul: „V-ati luat o bataie sora cu moartea”

politica

Senatul a adoptat luni, cu 104 voturi „pentru” si trei abtineri, proiectul legii de respingere a OUG 55/2014, care a permis alesilor locali sa treaca de la un partid la altul fara sa isi piarda mandatul.

Senatorii au reexaminat actul normativ ca urmare a deciziei CCR care a stabilit ca prevederile legii de aprobare a OUG 55/2014 sunt neconstitutionale.

In cadrul dezbaterilor, senatorul PNL Eugen Pirvulescu a afirmat ca prin OUG 55 Victor Ponta si Liviu Dragnea „au furat” 500 de primari de la opozitie si nici dupa mai bine de doi ani nu isi recunosc greseala facuta.

„Trecem atat de usor peste un fapt care s-a intamplat acum doi ani. (…) In 2014, cand unii dintre noi se pregateau sa munceasca intr-o campanie cinstita si corecta, cand ne pregateam de alegerile prezidentiale, dl Victor Ponta, prim-ministru la momentul acela, si Liviu Dragnea (…) au gasit cu cale sa aduca aceasta OUG 55, care a furat la momentul acela 500 de primari. Astazi dumneavoastra aveti guvern Grindeanu si majoritate parlamentara pentru ca ati furat, in 2014, 500 de primari. Este o realitate. De ce fugim de lucrul acesta? Cat sa o mai dam de colo-colo? Este o realitate ca, dupa doi ani si ceva, nu recunoasteti ca ati gresit ca ati furat opozitiei 500 de primari. Cine plateste astazi pentru lucrul acesta? (…) Nu cumva Liviu Dragnea, astazi, cand nu raspunde pentru ce a facut (…) nu cumva are un elefant in sertar si la ora aceasta?”, a afirmat senatorul liberal, citat de Agerpres.

In replica, senatorul PSD Serban Nicolae a spus ca primarii au optat de buna voie pentru un partid sau altul si i-a acuzat pe liberali ca au o retorica „gaunoasa”.

„E cumva o ordonanta care a obligat primarii sa schimbe partidul, care le-a pus pistolul la tampla sa schimbe partidul? Nu. (…) Am aflat ca aceasta OUG din 2014 a influentat alegerile parlamentare din 2016. Poate afla si stimatul coleg ca au fost alegeri locale in 2016 unde, la fel, v-ati luat o bataie sora cu moartea pentru ca retorica gaunoasa pe care o folositi din pacate si in Parlamentul Romaniei (…) nu a tinut nici la alegerile locale. Optiunea a fost asumata de fiecare primar in parte”, a spus Serban Nicolae.

Dupa exprimarea votului, senatorul USR Mihai Gotiu a sustinut, la randul sau, ca OUG 55 „si-a batut joc de democratie” si „a fost sanctionata” de cetateni si la alegerile prezidentiale din 2014.

„Ne bucuram ca am fost aici sa sanctionam prin vot aceasta ordonanta de urgenta a traseismului din anul 2014. Unul dintre motivele pentru care ma aflu aici este tocmai si aceasta ordonanta si modul cum ea si-a batut joc de democratie. Sa stiti ca sanctiunea a fost si in 2014, pentru ca aceasta ordonanta a fost unul dintre lucrurile care au iritat opinia publica, societatea civila, iar rezultatele le stiti la alegerile din 2014 care au fost”, a afirmat Mihai Gotiu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: