externe

„Serbia a refuzat sa trimita arme Rusiei”. Informatie confirmata chiar la Kiev

Seful Directiei principale de informatii a Ministerului ucrainean al Apararii, Kirilo Budanov, anunta ca guvernul sarb, de la care multi din Rusia aveau mari asteptari, a refuzat sa trimita arme Moscovei in contextul invaziei in curs din Ucraina. 

„De fapt, aproape singura tara care chiar transfera (catre Rusia – n.r.) arme mai mult sau mai putin serioase este Iranul. Nu va voi spune nimic nou aici. Au existat informatii ca ar veni ceva din Coreea de Nord, dar nu avem nicio confirmare in acest sens. Si nu exista niciun caz in care am consemna ca o anumita arma a venit din Coreea de Nord si ca a fost folosita. Poate ca pur si simplu nu am vazut-o inca sau poate ca merge pentru a acoperi alte nevoi.

In ceea ce priveste alte tari, Rusia incearca doar sa cumpere orice de oriunde – pentru ca problemele lor sunt intr-adevar semnificative. Serbia, pentru care toata lumea din Rusia isi punea mari sperante, a refuzat sa le trimita arme”, a declarat Budanov pentru Vocea Americii.

Potrivit sefului serviciilor de informatii, exista anumite eforturi intreprinse de Rusia pentru a cumpara arme prin intermediul unor tari terte la o scara mai mult sau mai putin mare.

„Acum incearca cu Myanmar. Vom vedea ce va iesi din asta in timp. Dar, de fapt, in ceea ce priveste furnizarea de arme, Rusia se limiteaza la Iran. Asta incepand de astazi”, a adaugat seful GUR.

Budanov a spus ca Federatia Rusa este de fapt un stat „buboi”.

„Si de cate ori a fost deja exprimat acest lucru? ‘Linia rosie! Rusia va folosi armele nucleare, le foloseste deja aproape!’. Acest lucru se intampla de ceva timp… Prima data s-a intamplat la sfarsitul primaverii, iar apoi a continuat o data la fiecare luna si jumatate. Punctul culminant a fost de la sfarsitul verii pana la mijlocul toamnei. S-a intamplat? Nu, nu s-a intamplat. Pot ei sa aplice aceasta lovitura? Ipotetic, totul este posibil in aceasta viata. Este realist? Nu, nu este posibil. Asta pentru ca Rusia este un stat „balon de sapun”, sa spunem asa. Ei exagereaza totul”, a declarat Budanov.

Potrivit inaltului oficial al serviciilor secrete, liderii rusi sunt departe de a fi idiotii ca care incearca sa pozeze in fata intregii lumi.

„Ei inteleg in mod clar principalul lucru: armele nucleare nu sunt arme – ele sunt un mijloc de descurajare strategica. In al doilea rand, utilizarea unui mijloc de descurajare nucleara de catre oricine din lume va duce la consecinte, sa spunem, fatale pentru cel care o face. Oricine ar fi”, a adaugat seful GUR.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

S-a scufundat langa Sf. Gheorghe o nava tanzaniana, Mohammed Z. Trei marinari sunt dati disparuti

O nava sub pavilion tanazanian, Mohammed Z, s-a scufundat sambata dimineata pe canalul Sf. Gheorghe.…

13 minute ago

Presedintele ucrainean solicita participarea Chinei la negocierile de pace, fiindca este singura tara care ar putea influenta Rusia

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca doreste sa colaboreze cu tari precum China, care…

47 de minute ago

Trei romani sunt blocati in Noua Caledonie. Parisul a declarat stare de urgenta in acest teritoriu francez de peste mari

MAE anunta ca in Noua Caledonie se afla blocati trei romani, in contextul in care…

59 de minute ago