externe

Serviciile de informatii britanice, despre luptele din Donbas: „Cu toate ca au pierderi, rusii continua sa avanseze spre Avdiivka”

Potrivit Ministerului britanic al Apararii, trupele rusesti avanseaza incet spre Avdiivka, care se afla in stare de asediu, chiar daca sufera pierderi grele in acest proces. Potrivit serviciilor de informatii britanice, fortele armate ruse isi continua ofensiva in estul Ucrainei pe mai multe axe, urmarind obiectivul lor strategic de a cuceri Donbasul, potrivit ZDF.de.

Conform Ministerului britanic al Apararii, armata rusa a cucerit recent micile orase Krochmalne, in apropiere de Harkov, si Vessele, in apropiere de Bachmut, care sunt nesemnificative din punct de vedere strategic. Astfel, Rusia isi continua micile cuceriri teritoriale, in timp ce Ucraina se concentreaza pe apararea activa.

Conform serviciilor de informatii britanice, fortele armate ruse se concentreaza asupra orasului Avdiivka si desfasoara un atac pe trei fronturi pentru a incercui orasul dinspre sud si nord si lupta, de asemenea, in apropierea periferiei cartierului estic al orasului.

Pierderile grele ale rusilor, provocate de drone

Potrivit evaluarilor specialistilor militari de la Londra, Rusia a suferit pierderi grele de soldati si de vehicule blindate in urma atacurilor ucrainene, care au fost provocate mai ales de munitii purtate de drone.

De la inceputul razboiului din Ucraina, la sfarsitul lunii februarie 2022, Ministerul britanic al Apararii a publicat zilnic informatii privind evolutia razboiului, citand informatii ale serviciilor de informatii.

Procedand astfel, guvernul britanic urmareste sa contracareze naratiunea si propaganda de stat ruseasca, precum si sa consolideze pozitia ucraineana in razboi. In schimb, Moscova acuza Londra de o campanie de dezinformare tintita.

Mai poate Ucraina sa tina Avdiivka?

Conform rapoartelor, fortele rusesti au incercat sa ocoleasca fortificatiile ucrainene infiltrandu-se in interiorul Avdiivka prin tuneluri de aprovizionare. Potrivit Londrei, trupele rusesti folosesc acest tip de infiltrare din octombrie 2023.

Contraatacurile ucrainene impiedica in prezent trupele rusesti sa avanseze mai mult in oras si sa infranga rezistenta locala, conditii in care, potrivit Ministerului britanic al Apararii, Avdiivka va ramane, in continuare, sub control ucrainean, si in urmatoarele saptamani.

(Foto: Agentia unian.net/ Brigada Mecanizata 93)

 

 

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

Florin Citu stie ceva: „Ciolacu, daca nu te tine sefu’ de mana, esti praf”. Premierul PSD a dat vina pe fosta guvernare pentru datoria publica uriasa a Romaniei

Premierul Marcel Ciolacu, presedintele PSD, a sustinut, miercuri, intr-o conferinta de presa la Buzau, ca…

2 ore ago

Securitate fara precedent la Marsilia: Flacara olimpica a ajuns pe pamant francez

Flacara olimpica a ajuns miercuri, la Marsilia, cu 79 de zile inainte de ceremonia de…

3 ore ago

Ploile nu se opresc in Brazilia. Numarul deceselor a ajuns la 100. 417 dintre cele 497 de orase din statul Rio Grande do Sul au fost afectate

Numarul mortilor in urma inundatiilor din Rio Grande do Sul a urcat in ultimele zile…

3 ore ago

AstraZeneca retrage de pe piata vaccinul anti-Covid

AstraZeneca a initiat retragerea la nivel mondial a vaccinului sau COVID-19 din cauza „unui surplus…

3 ore ago

Seful contraspionajului polonez: „Moscova este pregatita sa invadeze parti din Estonia si Suedia pentru a testa reactia Occidentului”

Vladimir Putin este pregatit sa lanseze o invazie asupora unor tari NATO si sa anexeze…

4 ore ago

„Zoo-diplomatie”. Moscova ii trimite pitoni si papagali lui Kim Jong Un

Rusia urmeaza sa trimita Coreei de Nord vulturi, pitoni, papagali si lilieci, intr-o potentiala forma…

2 ore ago