Serviciile secrete britanice: Federatia Rusa trimite pe front T-62 si BTR-50 introduse in serviciu in anii ’50-’60

externe

Ca raspuns la pierderea de vehicule blindate grele, armata rusa transfera in Ucraina echipamente invechite, care au multe vulnerabilitati pe campul de lupta modern, se afirma in analiza de informatii a Ministerului britanic al Apararii de luni, relateaza eurointegration.com.ua.

Armata rusa continua sa foloseasca tancurile grele de lupta T-62, vechi de 60 de ani. Este posibil ca si unitatile din Armata 1 de tancuri, despre care se crede ca este principala formatiune de tancuri a Rusiei, sa fie reechipate cu T-62 pentru a compensa pierderile din trecut, se arata in rezumat.

Anterior era planificat, subliniaza departamentul, ca Armata 1 de tancuri sa primeasca tancurile grele de lupta din noua generatie T-14 „Armata” in 2021.

In ultimele zile, in Ucraina au fost descoperite pentru prima data si transportoare blindate rusesti de trupe BTR-50, care au intrat in serviciu pentru prima data in 1954, noteaza serviciile secrete britanice.

Incepand din vara anului 2022, aproximativ 800 de T-62 au fost scoase din depozite, iar unele dintre ele au primit sisteme de ochire modernizate, ceea ce este posibil sa le sporeasca eficienta pe timp de noapte.

Cu toate acestea, aceste doua tipuri de vehicule vechi vor avea multe vulnerabilitati pe campul de lupta modern, pentru ca nu sunt dotate cu blindaj modern cu reactie la explozibili, subliniaza agentia britanica.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: