externe

Serviciile secrete de la Londra: „Rusia a pierdut o treime din fortele terestre pe care le-a desfasurat in Ucraina”

Rusia a pierdut probabil aproximativ o treime din fortele terestre pe care le-a desfasurat in Ucraina, iar ofensiva sa in regiunea Donbas „a pierdut din elan si a intarziat semnificativ fata de program”, au declarat duminica serviciile de informatii militare britanice, citate de Reuters.

„In pofida unor progrese initiale la scara mica, Rusia nu a reusit sa obtina castiguri teritoriale substantiale in ultima luna, mentinand in acelasi timp niveluri constant ridicate de uzura”, a declarat pe Twitter Ministerul britanic al Apararii.

„Rusia a suferit acum probabil pierderi de o treime din forta de lupta terestra pe care a angajat-o in februarie”, a adaugat Londra.

Acesta a precizat ca este putin probabil ca Rusia sa isi accelereze dramatic ritmul de avansare in urmatoarele 30 de zile.

De la invazia Rusiei din 24 februarie, armata ucraineana i-a fortat pe comandantii rusi sa renunte la un avans asupra capitalei Kiev, inainte de a obtine castiguri rapide in nord-est si de a-i indeparta de al doilea oras ca marime, Harkov.

O contraofensiva ucraineana este curs de desfasurare in apropierea orasului Izium, controlat de rusi, desi armata ucraineana a raportat duminica ca fortele rusesti avansau in alta parte in regiunea Donbas, principalul teatru de razboi in ultima luna.

Citeste si: Ofensiva-surpriza care poate da peste cap frontul: Ucrainenii ataca Izium, locul cu cea mai mare concentrare de forte rusesti

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

7 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

8 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

8 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

9 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

9 ore ago