Serviciile secrete din Marea Britanie vor monitoriza activitatea Rusiei in Marea Neagra, pentru a descuraja orice lovitura rusa impotriva navelor civile

externe

rishi sunak, prim ministru, uk

Premierul britanic Rishi Sunak a anuntat o serie de masuri pe care le va lua pentru a lupta impotriva „militarizarii cerealelor” de catre Rusia lui Vladimir Putin, scrie Sky News.

Marea Britanie va folosi serviciile de informatii militare si de supraveghere pentru a monitoriza activitatea Rusiei in Marea Neagra, pentru a descuraja orice lovitura rusa impotriva navelor civile care transporta cereale, a declarat Rishi Sunak.

De asemenea, Marea Britanie va gazdui un summit international privind securitatea alimentara in cursul acestui an si va spori sprijinul pentru persoanele vulnerabile cele mai afectate de cresterea preturilor la alimente.

Premierul este acum plecat in India pentru o reuniune a liderilor G20, la care Vladimir Putin nu va participa, fiind al doilea an consecutiv.

Liderii mondiali vor trebui sa stabileasca daca decizia lui Putin de a se retrage din initiativa privind cerealele din Marea Neagra este o miscare spre izolationism, precum si ce masuri vor lua prin care sa ii protejeze pe cei care au fost afectati de aceasta decizie, va spune premierul Sunak la reuniunea G20.

Summitul privind securitatea alimentara, care va avea loc la Londra pe 20 noiembrie, va reuni guverne, organizatii internationale si companii pentru a aborda cauzele insecuritatii alimentare si ale malnutritiei, a declarat biroul premierului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: