Serviciu secret: Rusia a infiintat ZECI de grupari teroriste

externe

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a destructurat in ultimul an 30 de grupari teroriste, infiintate si pregatite de catre serviciile de securitate rusesti sa organizeze actiuni de sabotaj nu doar in zona de conflict din Donbas, ci si pe teritoriile altor regiuni – se arata intr-un raport al SBU.

„Serviciile speciale rusesti desfasoara pe teritoriul ucrainean activitati subversive fara precedent, folosind tot arsenalul acestui razboi hibrid pe care l-au declansat. Rusii au implicat in actiunile indreptate impotriva Ucrainei spioni profesionisti, agenti de influenta din randul politicienilor si a functionarilor si multi cetateni obisnuiti innebuniti de propaganda rusa.

In perioada iunie 2015 – mai 2016, pe baza datelor furnizate de serviciul de contraspionaj ucrainean, autoritatile au deschis 367 de dosare penale, dintre care 76 pentru tradare de stat si trei pentru spionaj. Sunt cercetati 13 agenti ai serviciilor de informatii rusesti: seful adjunct al Statului Major al Operatiunii Antiteroriste desfasurate in Donbas de armata ucraineana, un locotenent-colonel din Garda Nationala a Ucrainei si un membru al departamentului de personal al unei unitati militare din cadrul Fortelor Armate Ucrainene”, se mai arata in raport, citat de Rador.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: