Severin s-a dus la Iasi sa-i incite pe preoti: „Iasul este noul Marasesti, prigonitorii Bisericii vor sa ne distruga credinta”

politica

Puscariasul Adrian Severin, condamnat pentru ca a luat spaga, anunta ca a fost la Iasi pentru a lupta impotruva „covidismului”. El a tinut sa ii transmita si un mesaj lui Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, in care i-a atras atentia ca „Iasul este noul Marasesti”.

„Azi toti suntem ieseni! Am fost in aceste zile la Iasi.  (…) I-am auzit pe multi jandarmi, care nu stiu daca au observat prezenta mea si m-au recunoscut din spatele mastii, atat mai tineri cat si mai batrani, marturisind cu lacrimi in ochi oamenilor care le faceau reprosuri sau le puneau intrebari, ca le este rusine de ceea ce fac, ca sunt si ei crestini si se tem de pedeapsa dumnezeiasca pentru ceea ce se petrece si ca nu au crezut vreodata ca vor ajunge ziua in care misiunea lor sa fie aceea de a-i impiedica pe credinciosi sa intre in biserica”, sustine Severin.

El a tinut sa ii transmita si un mesaj mitropolitului Moldovei si Bucovinei.

“IPS Voastra, plec din Iasi cu speranta ca turma drept credinciosilor crestini din Moldova si Bucovina are un arhipastor care o va feri sa cada in prapastia globalismului ateu, a carui ultima expresie este ‘covidismul’.

BOR a ramas singura reduta a neamului romanesc iar Moldova si Bucovina sunt principalii sai contraforti. Fiti neinfricat paznic al acesteia!
Astazi, Iasul este noul Marasesti care, sub ocrotirea Sfintei Parascheva, trebuie sa spuna celor care vor sa ne piarda distrugandu-ne credinta, ca ‘pe aici nu se trece!’.

Am venit in aceste zile, in care toti crestinii ortodocsi romani sunt ieseni, la Iasi pentru a arata, cu smerenie, fara ostentatie, fara gesturi grandilocvente, fara discursuri publice, solidaritatea mea cu IPS Voastra si pentru a incuraja turma IPS Voastre spre a va urma in lupta grea pe care o duceti nu doar cu prigonitorii bisericii, ci uneori chiar cu conciliatorismul si colaborationismul unor capi sau slujitori ai acesteia.

Biserica, in primul rand spital al sufletului, trebuie sa lupte si impotriva bolilor trupului, dar o face cu armele sale – rugaciunea, crucea, candela, sfanta icoana, sfintele moaste – iar nu cu cele ale statului secular. Un suflet sanatos poate razbi bolile trupului. Un trup nu poate fi niciodata sanatos daca sufletul este bolnav.

De aceea BOR nu poate accepta nici un act de confiscare a armelor sale de catre stat si nici statutul de executor servil al politicilor statului, inclusiv in domeniul sanatatii. A spune asta raspicat, iar nu doar aluziv, ferm, iar nu ezitant, inflexibil, iar nu tranzactionist, este o marturisire a credintei noastre, de care nu avem a ne rusina, caci ea este puterea noastra.

(…) Catedralei metropolitane sa cheme fizic, de o parte si de alta a gardului pazit de jandarmi, credinciosi din toate colturile Romaniei, dar chiar si pe cei cu mai putina credinta, pentru a da semn ca inca mai suntem si ca nu vom ceda. Ca natiune suntem doar impreuna, subiect colectiv. Ca biserica nu putem fi decat tot impreuna.

Oficiati liturghia pentru toti, daramand gardul pazit de urmasii lui Pilat, cu puterea crucii, a cuvantului si a dangatului de clopot, fara a mai oferi nemeritat loc de cinste la slujba autoritatilor care isi ascund dispretul fata de biserica si tradarea fata de neam, sub masca mataniilor ipocrite. Spuneti orasului, tarii si lumii ca Moldova Sfantului Stefan si a Sfintei Parascheva nu ingenuncheaza decat in fata lui Dumnezeu!”, este mesajul lui Severin catre mitropolit.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: