In sfarsit si o veste buna, care nu va fi deloc pe placul lui Dragnea. Anularea protocoalelor, respinsa de instanta suprema

news

Instanta suprema a respins prima solicitare de anulare a protocoalelor secrete dintre Parchetul General si SRI. Judecatorii spun ca protocolul nu este un act administrativ in sensul legii contenciosului administrativ, informeaza Digi24.

Decizia nu este, insa, definitiva.

Solicitarea de anulare a fost formulata de Flore Mircea Calin si Benyatov Vadim Don.

Cei doi au fost condamnati definitiv acum trei ani, pentru ca au incercat sa obtina si sa divulge de informatii secrete din domeniul energetic, care ar fi putut sa pericliteze securitatea statului roman. Este vorba de celebrul dosar al asa-ziselor privatizari strategice.

Chestiunea protocoalelor secrete dintre SRI si diverse institutii este tot mai invocata de liderii puterii, care denunta ilegalitati si vor ca pe acest temei sa fie anulate anumite sentinte.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat vineri seara, dupa CEx, ca nimeni nu a reusit sa raspunda la o intrebare esentiala: care e de fapt rezultatul acelor echipe mixte, ce se intampla cu probele „obtinute nelegal, care au facut ca multi romani sa fie condamnati pe nedrept, pe baza unor protocoale nelegale”.

„Nimeni nu a putut raspunde la intrebarea cum ridicam presiunea de pe judecatori, ca sa avem garantia ca nu judeca dupa presiuni. Daca rezolvarea e prin amnistia prin Guvern, sa o dea. Prin Parlament? Sunt de acord”, a punctat Liviu Dragnea.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: