Sfarsitul Adinei Florea. CSM sesizeaza Inspectia Judiciara in legatura cu comportamentul procuroarei PSD-iste in cazul Kovesi

news

CSM a anuntat, marti, ca a sesizat Inspectia Judiciara pentru a verifica daca Adina Florea a respectat legislatia in ce priveste  „procedura luarii masurii preventive a controlului judiciar fata de procurorii Laura Codruta Kovesi si Alfred Savu”.

„In sedinta din data de 12 ianuarie 2021, Sectia pentru procurori, in unanimitate, in urma suplimentarii ordinii de zi, a dispus in temeiul art. 45 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, sesizarea Inspectiei Judiciare in vederea efectuarii de verificari conform competentelor legale, cu privire la posibila savarsire de catre doamna procuror Adina Florea din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, a abaterii disciplinare prevazuta de dispozitiile art. 99 alin. 1 lit. t din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, constand in exercitarea functiei cu rea credinta sau grava neglijenta, in ceea ce priveste respectarea dispozitiilor de drept material si procesual in procedura luarii masurii preventive a controlului judiciar fata de procurorii Laura Codruta Kovesi si Alfred Savu.

Masura a fost dispusa in urma publicarii in mass media, prin intermediul mai multor articole de presa, a considerentelor retinute in cuprinsul hotararilor judecatoresti pronuntate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie prin care au fost admise, in anul 2019 si anul 2020, contestatiile formulate impotriva masurii preventive a controlului judiciar dispus fata de doamna procuror Laura Codruta Kovesi si domnul procuror Alfred Savu”, a anuntat CSM.

Motivarea hotararii prin care instanta ICCJ a dispus revocarea controlului judiciar impus Laurei Codruta Kovesi de procurorul Sectiei speciale pentru magistrati Adina Florea in dosarul extradarii lui Nicole Popa desfiinteaza acuzatiile aduse fostei sefe DNA si apreciaza ca nelegala masura controlului judiciar.

Instanta afirma ca nicio proba in afara de cele prezentate de Sebstian Ghita in calitate de denuntator nu releva implicarea lui Kovesi in ceea ce priveste stabilirea pretului sau plata efectiva a transportului, concluzia fiind ca fiecare dintre acuzatiile aduse – luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa – „este lipsita de precizie, claritate (coerenta) si de suport probator”, iar controlul judiciar a fost nelegal.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: