Raport finantat de SUA si Anglia: SFARSITUL lumii este mai aproape decat se crede

news

Oamenii de stiinta sustin ca in urmatorii 30 de ani va avea loc o catastrofa mondiala, daca omenirea nu isi ia masuri de precautie. Inundatii, incendii, foamete, colapsul civilizatiei industriale, toate astea ar putea avea loc foarte curand.

Este de asteptat ca populatia Terrei sa ajunga la 9 miliarde pana in anul 2050. Insa resursele de hrana si apa nu pot sustine atatia oameni, astfel incat oamenii de stiinta sustin ca omenirea va face implozie: vor fi razboaie civile, atacuri teroriste, iar peste toate va veni si incalzirea climatica.

Aceste concluzii se regasesc intr-un raport facut public de Lloyds saptamana trecuta. Realizat de Anglia Ruskin University’s Global Sustainability Institute si finantat de guvernele SUA si Marii Britanii, raportul anunta o serie de cataclisme care vor zgudui lumea, declansate de schimbarile climatice, insuficienta hranei si apei, precum si de instabilitatea politica.

„Cererea mondiala pentru hrana este in crestere, determinata de o crestere fara precedent a populatiei. Pentru a satisface solicitarile, productia agricola pe plan mondial trebuie sa se dubleze pana in 2050. Insa aceasta presiune cronica pentru asigurarea necesarului de hrana va  mari vulnerabilitatea sistemului”, se arata in raport, citat de news.com.au.

Raportul prezice si o crestere in „intensitatea si frecventa fenomenelor meteo extreme”, cum ar fi inundatiile, seceta, incendiile. Pe langa acestea, raspandirea daunatorilor agricoli va face ca aprovizionarea cu alimente la nivel mondial sa fie pusa sub semnul intrebarii.

„Se poate ajunge ca pana in 2025, doua treimi din populatie sa aiba probleme la aprovizionarea cu apa”, sustine raportul.

„Preturile schimbatoare la alimente si cresterea instabilitatii politice vor amplifica impactul socurilor create de productia insuficienta de hrana, totul determinand o cascada de evenimente catastrofice in plan economic, social si politic pe intreg globul”, mai avertizeaza cercetatorii.

Directorul Anglia Ruskin University’s Global Sustainability Institute, Dr. Aled Jones, a concluzionat ca daca nu vor exista schimbari in modul in care functioneaza acum economia mondiala, este foarte clar ce fel de soarta ne asteapta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: