Sfintire cu Dancila si mult aur. Cum arata marea slujba de la Catedrala Mantuirii Neamului – Video

news

Aproximativ 30.000 de oameni si 2000 de invitati asista duminica dimineata la slujba de sfintire a Catedralei Mantuirii Neamului, printre oficialitatile prezente numarandu-se premierul Viorica Dancila si presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu, precum si numerosi oameni politici si de cultura.

Multi dintre cei care asista la eveniment pe platoul din fata Catedralei Mantuirii Neamului au venit, din toata tara, imbracati in costume populare si cu steaguri tricolore si ale Patriarhiei.

Premierul Viorica Dancila a ajuns, duminica, dimineata, in jurul orei 08.00, la Catedrala Mantuirii Neamului, pentru a participa la slujba.

Presedintele Klaus Iohannis a fost invitat la eveniment, dar a anuntat ca nu poate participa, deoarece este la Bruxelles, la reuniunea extraordinara a Consiliului European.

Slujba Acatistului Sfintei Mari Mucenite Ecaterina a inceput in fata impozantului edificiu la ora 8,00 si a continuat in fata Sfintei Mese a Altarului Catedralei Nationale, la ora 9,00, cu Slujba de Sfintire a Altarului Catedralei Nationale.

Slujba de sfintire este oficiata de Patriarhul Ecumenic, Bartolomeu, Patriarhul BOR, Daniel, Mitropolitul de Patra, Hrisostom, membrii ai Sfantului Sinod al BOR, preoti si diaconi.

La sfarsitul slujbei se va citi Actul de sfintire.

Sfanta Liturghie va incepe la ora 10.30 si va fi savarsita in interiorul Catedralei Nationale. La ora 13.00, racla cu Cinstita Mana a Sfantului Apostol Andrei, Ocrotitorul Romaniei si racla cu moastele Sfintei Mari Mucenite Ecaterina vor fi asezate la iesirea din Sfantul Altar al Catedralei Nationale pentru a fi cinstite de catre credinciosi, dupa inchinarea acestora in Sfantul Altar.

Catedrala Manturiii Neamului este proiectata sa reziste cel putin 500 de ani si la cutremure multiple cu magnitudine de peste 8,5 pe scara Richter. Potrivit proiectului final, in subsolul cladirii se vor gasi sase adaposturi antiatomice pentru situatiile de urgenta, care pot adaposti cate 300 de persoane fiecare. Fundatia Catedralei este un masiv din beton armat in care au intrat nu mai putin de 25.000 de tone de beton si in jur 15.000 de tone de armatura.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: