Show penibil. PSD-istii isi sfasie hainele de durere: „Cum este in folosul Justitiei sa vedem catuse pe mainile ei si imbrancirea ei?”

politica

Presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea, a afirmat miercuri, pe pagina sa de Facebook, ca este „revoltat” si „socat” de modul cum a fost prezentata Sorina Pintea la televiziune in timp ce era dusa la un consult medical.

El a mentionat ca nu face postarea in calitate de lider de partid sau presedinte al Consiliului Judetean Maramures, ci ca om.

„Sunt socat si revoltat de ce i s-a intamplat Sorinei Pintea aseara. Un spectacol media grotesc, o haituire a unei persoane bolnave, de dragul unui senzationalism ce ne este livrat si pe care il digeram fara nicio intrebare. Vorbim, batandu-ne in piept, despre prezumtia de nevinovatie. Insa credem in ea, o aplicam in postarile de pe retelele sociale sau in discutiile cu iz de suficienta? Nu, evident. Cititi comentariile: vedem un simplu front de ura ce marsaluieste implacabil impotriva unei femei suferinde, a familiei ei (…) Nimeni nu isi mai pune intrebari, nimeni nu mai remarca numeroasele elemente cel putin ciudate ale acestui caz, toata lumea detine adevarul si o condamna – fara a astepta o hotarare a Justitiei – cu securea unor pixeli justitiari”, adauga Gabriel Zetea, citat de Agerpres.

Acesta a mai subliniat ca s-a parcurs un drum lung pentru scoaterea Justitie de sub influenta lumii politice.

„Am parcurs un drum lung ca sa scoatem Justitia de sub influenta politicului (si, da, mai sunt de facut pasi), incercam sa instalam CSM in pozitia fireasca in arhitectura sistemului de justitie, exista necesare dialoguri cu asociatiile de magistrati. Dar in ce fel se face Justitie cu Sorina plimbata aseara sub reflectoarele camerelor ce-i palmuiesc fata obosita? Cum este in folosul Justitiei sa vedem catuse pe mainile ei si imbrancirea ei de catre ‘fortele de ordine’? Cum ajuta Justitia plasarea in arest a unei persoane dovedit bolnava de o grava boala autoimuna, transmiterea pe surse a locului si orei si plimbarea-impinsa de aseara? O sa o spun si o sa repet mereu, fara sa obosesc: nu este treaba mea, a noastra, sa judecam cine este vinovat sau nu. Este exclusiv treaba Justitiei”, a mai afirmat Gabriel Zetea.

Acesta si-a incheiat postarea cu expresia „Nu judecati, ca sa nu fiti judecati”.

Sorina Pintea, fostul ministru al Sanatatii, a fost scoasa marti din arestul Politiei, fiind transportata la o unitate medicala din reteaua Ministerului Afacerilor Interne, pentru un consult de specialitate. In presa au aparut imagini cu aceasta incatusata, in timp ce era dusa la spital.

Manager al Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” din Baia Mare, Sorina Pintea a fost arestata preventiv, fiind acuzata de DNA de savarsirea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

La sfarsitul saptamanii trecute, presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea, a propus suspendarea din partid a Sorinei Pintea.

Mai mult despre: ,

Comentarii: