Si-au marit lefurile pe FURIS. Salariile functionarilor din Guvern si Presedintie cresc si cu 70%

news

Dupa ce salariile inaltilor functionari publici au fost triplate, iata ca si functionarii din Guvern si Administratia Prezidentiala au primit de luna aceasta lefuri majorate cu pana la 70%!

Marirea salariilor pentru functionarii de la Presedintie si Guvern a fost decisa printr-o lege care a fost adoptata tacit. Mai exact printr-un amendament care a fost strecurat in Legea 174/2015, care modifica OUG nr. 86 din 2014.

Astfel, daca in Camera Deputatilor a trecut prin adoptare tacita, cand a ajuns la Senat, legea a fost votata la gramada, pe 30 iunie, in ultima zi de sesiune parlamentara, fara niciun fel de dezbatere, intrucat alesii se grabeau sa plece in concediu.

Este vorba despre o crestere salariala preferentiala care vizeaza doar „personalul din cadrul Administratiei Prezidentiale si aparatul de lucru al Guvernului”. Potrivit grilei de salarizare, exista functionari care au salarii de 1.500 de lei, dar si angajati care castiga 7.000 si chiar 8.000 de lei.

Deocamdata, doar subalternii premierului Victor Ponta au primit lefurile marite, cei din Administratia Prezidentiala incasand, potrivit Digi 24, tot salariile vechi. Se asteapta insa o regularizare odata cu leafa care le va intra in cont in luna septembrie.

Foto: gazetadecluj.ro

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: