Si Franta expulzeaza 35 de diplomati ai Rusiei. Acestia sunt acuzati de „activitati contrare intereselor noastre de securitate”

externe

Franta a decis sa expulzeze diplomati rusi din tara ale caror activitati sunt „contrare intereselor noastre de securitate”, a anuntat Ministerul francez de Externe.

Masura vine la doar cateva ore dupa ce Germania a expulzat 40 de diplomati rusi in urma aparitiei unor imagini care arata cadavre imprastiate pe strazile din Bucea.

O sursa din minister a declarat pentru agentia de presa AFP, citata de Sky News, ca 35 de diplomati rusi vor fi expulzati.

Un purtator de cuvant al ministerului francez de externe a declarat: „Franta a decis in aceasta seara sa expulzeze un numar de personal rus cu statut diplomatic detasat in Franta, ale caror activitati sunt contrare intereselor noastre de securitate. Aceasta actiune se inscrie intr-o abordare europeana. Prima noastra responsabilitate este intotdeauna sa asiguram securitatea cetatenilor francezi si europeni.”

In cursul zilei de astazi, Lituania i-a cerut, de asemenea, ambasadorului sau rus sa paraseasca tara.

Ministrul lituanian de externe, Gabrielius Landsbergis, a scris pe Twitter: „Ambasadorului rus i s-a cerut sa paraseasca Lituania. Ambasadorul lituanian in Ucraina se intoarce la Kiev. Aceasta este decizia Lituaniei luata astazi”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: