Siegfried Muresan demonteaza punct cu punct argumentele BNR privind angajarea lui Dancila: „Dancila a fost un europarlamentar foarte slab, avand un singur raport legislativ incheiat in 9 ani de mandat”

politica

Europarlamentarul PNL Siegfried Muresan demonteaza punct cu punct argumentele BNR privind necesitatea angajarii, in calitate de consilier pe strategie, a Vioricai Dancila. Astfel, Dancila nici nu are relatii bune cu europarlamentarii ecologisti si nici nu s-a remarcat cu ceva pe la Bruxelles cat timp a fost europarlamentar.

„In doi ani cat a fost prim-ministru, Viorica Dancila ne-a indepartat de aderarea la zona euro, in loc sa ne apropie.

Nu a facut progrese pe niciunul dintre cele 5 criterii pe care Romania trebuia sa le indeplineasca pentru aderarea la zona euro. Pe 4 criterii – stabilitatea preturilor, stabilitatea cursului de schimb, ratele dobanzilor pe termen lung si convergenta juridica – situatia la finalul guvernarii Dancila a fost la fel de proasta ca la inceputul guvernarii Dancila.

Pe ce de-al 5-lea criteriu de aderare la zona euro – finantele publice – lucrurile s-au inrautatit din cauza masurilor economice populiste din perioada guvernarii Dancila care au afectat deficitul bugetar.

De aceea, faptul ca Viorica Dancila a fost numit consultant al Bancii Nationale privind aderarea la zona euro este o decizie total gresita.

Argumentul Bancii Nationale cum ca Viorica Dancila ar avea relatii bune cu ecologistii din Parlamentul European este paralel cu realitatea. In timpul Guvernului Dancila, europarlamentarii ecologisti participau la proteste organizate fata de atacurile PSD la adresa justitiei, luau cuvantul in Parlamentul European fata de atacurile PSD la adresa justitiei si, in plus, toti europarlamentarii ecologisti, 51 din 51, au votat rezolutia Parlamentului European care condamna atacurile PSD la adresa justitiei in noiembrie 2018, cand Viorica Dancila era prim-ministru.

Dancila a fost un prim-ministru foarte slab si un europarlamentar foarte slab, avand un singur raport legislativ incheiat in Parlamentul European in 9 ani de mandat. De aderarea Romaniei la zona euro trebuie sa se ocupe economisti si oameni politici care stiu ce fac, nu politicieni incompetenti pusi sa conduca tara de infractori dovediti”, a anuntat marti Siegfried Muresan.

Adrian Vasilescu, consilier pe strategie al BNR, a sustinut ca BNR a angajat-o pe Dancila pentru ca aceasta va „deschide usi” la Bruxelles.

”BNR este preocupata de inaintarea Romaniei catre zona Euro. In aceasta privinta, BNR face eforturi de 12 ani, cand am infiintat Comitetul de trecere la Euro. Acum am intrat intr-o faza noua. Va fi nevoie de contacte directe si permanente cu Parlamentul European, cu Comisia Europeana si cu cabinete din zona euro. Pentru aceste intalniri BNR a organizat 5 departamente care se vor ocupa pregatirea pentru intrarea in zona Euro. Aceste departamente vor fi Departamentul Euro (coordonator), Departamentul Economiei Reale, Departamentul Banci Centrale, Departamentul Monede Digitale si Departamentul Economie Verde. Pentru toate aceste departamente se fac angajari.

Doamnei Dancila i-a fost semnat vineri contractul. Dansa nu e consiliera Guvernatorului ci este consultant in Departamentul Economie Verde. Pentru ca finantarile pentru economia verde vor forma o categorie speciala in batalia in intrarea in zona Euro. D-na Dancila a fost parlamentar, are blazon de fost premier, a avut relatii speciale cu ecologistii din Parlamentul European”, a declarat Vasilescu.

„Inainte de a fi prim ministru, a fost europarlamentar multa vreme. A fost functionar european. Cunoaste toate caile din Uniunea Europeana. Acolo cunoaste oameni mai ales din zona verde, ecologisti, oameni cu care a stat la masa, cu care a baut cafea, cu care a schimbat vorbe. (…) La Banca Nationala, pentru aceste cinci birouri se cauta oameni care au usi deschise la Parlamentul European. Asta este lucrul cel mai important. Fara usi deschise nu facem nimic pentru tara asta”, a mai sustinut Vasilescu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: