Siegfried Muresan, sanse mari de a deveni vicepresedinte al PPE. Donald Tusk va deveni noul presedinte

politica

Presedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat luni ca liberalii ii sustin la Congresul Partidului Popular European (PPE) pe Donald Tusk pentru functia de presedinte si pe Siegfried Muresan pentru functia de vicepresedinte.

„Sustinem un candidat la functia de vicepresedinte al PPE, in persoana lui Siegfried Muresan, sustinem candidatura lui Donald Tusk la functia de presedinte al PPE. De asemenea, cu ocazia Congresului vom avea foarte multe intalniri bilaterale. (…) In ceea ce ma priveste mine, pana acum am stabilit in marja Congresului PPE opt bilaterale cu premieri din diferite tari care sunt din partide membre ale PPE, de asemenea cu comisari europeni, cu viitori comisari europeni, intalniri foarte importante care ne permit intarirea legaturilor cu partenerii nostri si cresterea influentei pe care o avem la nivel european cu beneficii pentru romani”, a spus Orban, intrebat cu ce mandat va merge PNL la Congresul PPE, citat de Agerpres.

El a aratat ca presedintele PPE va propune secretarul general al formatiunii.

„Noi i-am transmis ca, din punctul nostru de vedere, ne-am bucura foarte mult daca propunerea ar fi in persoana lui Antonio Lopez Isturiz”, a precizat Orban.

Partidul Popular European (PPE) organizeaza miercuri si joi, la Zagreb, congresul sau statutar in care vor fi alesi presedintele, vicepresedintii, trezorierul si secretarul general ai acestei formatiuni politice paneuropene. La reuniune vor participa aproximativ 2.000 de delegati din 40 de tari.

Pentru functia de presedinte al PPE singurul candidat inscris este fostul premier polonez Donald Tusk (Platforma Civica).

Cei zece vicepresedinti ai PPE vor fi alesi dintre David McAllister (Germania), Helen McEntee (Irlanda), Siegfried Muresan (Romania), Averof Neofytou (Cipru), Petteri Orpo (Finlanda), Franck Proust (Franta), Paulo Rangel (Portugalia), Ivan Stefanec (Slovacia), Antonio Tajani (Italia), Esther De Lange (Olanda), Mariya Gabriel (Bulgaria) si Johannes Hahn (Austria).

Agenda reuniunii include, printre altele, dezbateri privind limitarea efectelor schimbarilor climatice si Balcanii Occidentali.

Mai mult despre: ,

Comentarii: