Simion anunta ca Marcel Ciolacu preia sefia Camerei Deputatilor, iar Citu devine sef al Senatului

politica

Deputatul George Simion, copresedinte al AUR, a declarat joi, dupa consultarile de la Cotroceni cu presedintele, ca partidul sau nu o sa sustina varianta Nicolae Ciuca ca premier, mentionand ca daca nu se va obtine o majoritate in Parlament pentru Nicolae Ciuca, AUR va initia procedurile de suspendare a presedintelui.

„Nu o sa sustinem varianta lui Nicolae Ciuca ca premier, Marcel Ciolacu ca presedinte al Camerei Deputatilor si Florin Citu -, presedinte al Senatului. Asta se vehiculeaza. Eu sper ca PSD sa nu marseze la aceasta varianta, sa nu faca blat cu Klaus Iohannis (…). Daca nu va obtine o majoritate pentru Nicolae Ciuca, noi o sa initiem procedurile de suspendare. Acum, mingea este la PSD”, a precizat Simion.

El a adaugat ca AUR a inaintat o alta propunere pentru Palatul Victoria.

„Presedintele Iohannis ne-a transmis ca propunerea de prim-ministru va fi generalul Nicolae Ciuca. Noi am inaintat o alta propunere astazi la Cotroceni si presedintele are pe masa doua alegeri. I-am pus in vedere lui Klaus Iohannis faptul ca daca si aceasta propunere nu intruneste o majoritate parlamentara, AUR va initia suspendarea presedintelui. Am sa merg cu propunerea unui prim-ministru independent sau alta persoana din afara partidelor politice. Presedintele ne-a spus ca se pare ca asta e hobby-ul nostru, suspendarea presedintelui, si i-am transmis ca fiecare cu hobby-urile sale. Colegul Mihai Negoescu l-a intrebat pe presedinte ce il califica pe Nicolae Ciuca in functia de prim-ministru, la care presedintele a spus ca asta va reiesi din dialogul pe care il va purta Nicolae Ciuca cu noi”, a sustinut Simion.

Mai mult despre: ,

Comentarii: