Simion, scandal la granita cu Moldova: „Am pasaport diplomatic, sunt parlamentar”. A fost pus la punct de un granicer moldovean: „Respectati legea”

politica

Copresedintele AUR George Simion face scandal, duminica, la granita cu Republica Moldova pentru ca nu este lasat sa intre in aceasta tara. Simion s-a dus la granita in conditiile in care stie ca are interdictie pana in 2023 sa intre in Republica Moldova.

Simion a incercat sa intre cu masina in Republica Moldova pe la Vama Leuseni sustinand ca vrea sa participe la inmormantarea scriitorului moldovean Nicolae Dabija. Acesta a decedat vineri, in urma infectiei cu Covid-19.

In momentul in care unul dintre graniceri i-a adus la cunostinta ca are interdictie, Simion a inceput sa faca scandal, transmitand in acelasi timp pe Facebook. Simion a ignorat solicitarea politicoasa a granicerului de a nu mai filma.

„Eu sunt demnitar al statului roman si astept consiliere de la Ministerul de Externe ca am pasaport dimplomatic. Acum sunt parlamentar, nu am incalcat nicio lege. Sa faceti apel de la Presedintia Moldovei, la Parlamentul Moldovei sa mi sa permita accesul”, s-a rastit Simion.

„Conform datelor din calculator nu puteti intra pana in 2023”, a raspuns politicos granicerul moldovean.

„Asa ceva este inadmisibil. Sunt demnitar al statului roman, nu admit aceasta interdictie. Raman aici in vama pana mi se permite intrarea”, a insistat Simion.

„Aveti tot dreptul sa dati in judecata”, a continuat granicerul.

„Ma adresez pe cale de urgenta la Presedintiei Republicii Moldova sa mi se permita accesul”, a continuat liderul AUR.

„Eu imi cer scuze, de ce nu v-ati adresat cu o scrisoare oficiala la Presedintia Republicii Moldova, la Ministerul de Externe?”, a insistat politicos granicerul.

„Cer pe o cale exceptionala sa mi se permita accesul. Vrem sa vina un reprezentant de la Ministerul de Externe, o sa raman aici o zi, doua, trei cat timp este nevoie. Incredibil, parlamentar roman, nu mi se premite accesul sa intru in Republica Moldova, nu ma las cu una cu doua”, a continuat Simion.

„Noi suntem oamenii legii si respectam legea. Si dvs. trebuie sa o respectati, sa va supuneti cerintelor legale”, i-a replicat granicerul.

Simion a insistat ca va continua sa ramana la granita pana cand va veni un oficial moldovean de la Chisinau care sa-i permita accesul in tara.

Mai mult despre: ,

Comentarii: