„Simion trebuie izolat si trimis acolo unde ii este locul”. Reactia dura a unui deputat PNL dupa ce liderul AUR a cerut ca Romania sa nu mai ajute Republica Moldova

politica

Liderul PNL Iasi, deputatul Alexandru Muraru, a criticat declaratiile sefului AUR George Simion, prin care acesta solicita ca Romania sa nu mai ajute Republica Moldova, sustinand ca „troll-ul Kremlinului vrea, de fapt, izolarea romanilor de peste Prut, marginalizarea lor si tratarea ca pe un inamic”.

Totodata, Muraru afirma ca „putinistul George Simion dovedeste, inca o data, ca este la conducerea celui mai antiromanesc partid”.

„Prin declaratiile facute in Ziua Nationala a Romaniei, troll-ul Kremlinului vrea, de fapt, izolarea romanilor de peste Prut, marginalizarea lor si tratarea ca pe un inamic. Simion cere ca Romania sa nu mai ajute Republica Moldova in pragul unei ierni grele si in fata unui santaj abject administrat de Federatia Rusa fratilor de peste Prut. George Simion vrea ca Romania sa nu mai sprijine guvernul pro-european de la Chisinau, singurul capabil sa scape Republica Moldova de influentele putiniste. La toate astea se mai adauga faptul ca aproape 1 milion de cetateni moldoveni au cetatenie romana iar datoria noastra este sa ii protejam, nu sa ii abandonam”, a scris sambata pe Facebook deputatul PNL, Alexandru Muraru.

Liberalul Alexandru Muraru aminteste ca George Simion mai spune ca Romania a ajutat prea mult refugiatii din Ucraina si ca „ar trebui sa-i lasam acolo, in bataia pustii”, el calificand aceste declaratii drept halucinante.

„Romanii trebuie sa stie ca un astfel de flagel al politicii romanesti, aparut nu intamplator in vremuri de criza, trebuie izolat si trimis acolo unde ii este locul, in bratele Kremlinului. Romanii s-au convins ca avem si noi un mic Putin al nostru. Partidul extremist, de factura neolegionara si antisemit ramane cea mai nedemna, mincinoasa si caraghioasa creatie din Parlamentul Romaniei”, a adaugat liderul PNL Iasi, deputatul Alexandru Muraru.

Presedintele AUR George Simion a declarat vineri, la Alba Iulia, ca Romania nu mai trebuie sa finanteze nici macar cu un leu Guvernul de la Chisinau, argumentand ca ”nu facem decat sa finantam separatism antiromanesc”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: